(VIDEO) Škoro: Domovinski pokret ostvarit će puno bolji rezultat nego što se to predviđa

Domovinski pokret danas je na konferenciji za medije u Varaždinu predstavio svoju listu za treću izbornu jedinicu kao i nositelje svih lista Domovinskog pokreta. Također je najavljeno da će u 11. izbornoj jedinici za dijasporu Domovinski pokret podržati neovisnu listu generala Željka Glasnovića.

„Sutra u podne predajemo svoje liste u DIP-u u Hrvatskom saboru. Mogu reći da sam ponosan na sve ljude koji su na listama i pozivam vas da sutra dođete i posvjedočite kako to radi organizirana skupina ljudi koja se u politiku uključila zato što svoje voli. Nositelji naših lista su dr. Zlatko Hasanbegović za prvu izbornu jedinicu, ja ću nositi našu listu u drugoj izbornoj jedinici, gospodin Davor Dreta će nositi listu u trećoj izbornoj jedinici, a u četvrtoj izbornoj jedinici nositeljica će biti dr. Vesna Vučemilović. U petoj izbornoj jedinici nositelj će biti Ivan Penava, u šestoj dr. Stjepo Bartulica, a u sedmoj prof.dr. Slaven Dobrović. Nositeljica liste Domovinskog pokreta u osmoj izbornoj jedinici bit će dr. Carla Konta, a u devetoj saborski zastupnik Hrvoje Zekanović. U desetoj izbornoj jedinici našu listu nosit će europarlamentarka Ruža Tomašić“, ovom je prigodom okupljenima rekao Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta.

Prigodno se obratio i Davor Dretar – Drele, nositelj liste Domovinskog pokreta u trećoj izbornoj jedinici: „Znate i sami da nisam od velikih govora, nisam političar i ne želim biti tipični političar, želim raditi za ljepše i bolje sutra. Čast mi je i zahvalan sam što sam dobio priliku nositi listu Domovinskog pokreta u svojem kajkavskom kraju te ću dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat na ovim izborima.“

Miroslav Škoro / Facebook

Riječ je na kraju preuzeo i Ladislav Ilčić, drugi na listi Domovinskog pokreta u trećoj izbornoj jedinici: „Ovdje smo okupili ljude iz različitih područja djelovanja koji pošteno rade i žele napredak Hrvatske. Iako nas nazivaju raznim pogrdnim imenima, mi vjerujemo u veći udio naroda u odlučivanju. Do sada dominantne stranke iznevjerile su svoje birače i mi smo tu da im vratimo vjeru u politiku.“Na kraju je Ladislav llčić predstavio listu kandidata u trećoj izbornoj jedinici: „Nositelj liste je Davor Dretar – Drele, drugi sam ja, Ladislav Ilčić, a dalje je redoslijed na listi sljedeći: Hrvoje Šlezak, Mladen Ptičar, Sandra Majsec, Ante Rončević, Igor Franulić, Nevenka Lončarić Jelačić, Blaženka Filipan – Žignić, Zdenko Beštek, Mirela Miklošić, Tin Hrgović, Marija Hertenlendi i Đurđa Bosnar.“

“Govore mi svašta, govore Domovinskom pokretu svašta, a to nije moj način komunikacije. Mislim da je to zbog straha”, komentirao je Škoro prozivke političkih protivnika. Dodao je i da jedva čeka sučeljavanje.

“Ovo je natjecanje da stvorimo jednu novu Vladu koja neće krasti, koja neće vladati žetončićima”, zaključio je Škoro.

Osvrnuo se i na to što će njegova sestra biti nositeljica jedne od lista.

“Nepotizam bi bio da sam ja Vesnu Vučemilović zaposlio u HEP-u i slično. Izbori su demokratski proces gdje birači biraju tko će ih predstavljati u Saboru”, poručio je Škoro i nabrojao njene uspjehe.

Komentari