(VIDEO) PREDSTAVLJANJE KANDIDATA Škoro: Ponosni smo na listu koju smo sastavili. Nećemo pristati ni na kakve ucjene

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prisustvovat će predstavljanju liste Domovinskog pokreta za I. izbornu jedinicu u Zagrebu s početkom u 11.30 sati.

Podsjetimo, Zlatko Hasanbegović bit će nositelj liste u prvoj izbornoj jedinici, a čelnik stranke u drugoj.

“Grad Zagreb je središte hrvatskog političkog života. Svi pratitelji hrvatskih političkih procesa znaju važnost tzv. četiri zagrebačke izborne jedinice, tu se na svim izborima lome koplja i odlučuje o političkoj pobjedi ili porazu na izborima. Siguran sam da će naša koalicija postaviti ovdje temelj svoje političke pobjede na izborima, a rezultat te pobjede je činjenica da će Domovinski pokret biti okosnica nove hrvatske Vlade”, kazao je Hasanbegović.

Nakon toga je rekao nekoliko riječi o sebi i svom djelovanju, a isto je učinio i drugi kandidat na listi Igor Peternel. Nakon toga su rekli ponešto i o ostalim kandidatima.



“Sigurni smo da smo u kratkom roku sastavili reprezentativnu listu na koju smo ponosni”, poručio je Škoro.

“Grad Zagreb je nažalost pogođen stravičnom potresu kojemu sam i sam svjedočio jer živim jako blizu epicentra. Vidjeli smo reakcije nakon toga. Tom raščišćavanju su više pomogli amateri, alpinisti… U procjeni štete su najviše pomogli dragovoljci. Ne samo da ćemo staviti potpis na zakon (o obnovi) nego ćemo uložiti puno amandmana kako bi to bio ispravan zakon”, dodao je predsjednik Domovinskog pokreta.

“Temeljem sporazuma Zlatku Hasenbegoviću smo prepustili I. izbornu jedinicu, a ja sam dobio II. izbornu jedinicu. Nećemo pristati ni na kakve ucjene”, rekao je Škoro.

“Ovo nije izbor premijera HR, ovo su demokratski izbori stranaka, koalicijskih lista i neovisnih kandidata koji se natječu za mjesto u Hrvatskom saboru. Plenković najprije sa svojom strankom mora osvojiti ta mjesta. Njegove izjave da je glas za nas glas za SDP su smiješne i neozbiljne. Tko će što biti, odlučit će birači, a ja ću se potruditi da Plenković ne bude više premijer”, komentirao je izjave predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Komentirao je navode o nepotizmu jer je njegova sestra Vesna Vučemilović nositeljica liste u IV. izbornoj jedinici.

“Odabrali smo najbolju moguću kandidatkinju u IV. izbornoj jedinici, a rezultat ćete vidjeti sami.’

Dodao je i da je Nino Raspudić tražio svih 14. mjesta za svoje nezavisne kandidate.

Evo tko je sve na listi u prvoj izbornoj jedinici:

1. Zlatko Hasanbegović
2. Igor Peternel
3. Tomislav Jonjić
4. Željko Pervan
5. Barbara Knežević
6. Domagoj Bešker
7. Ljiljana Vuletić
8. Ivan Krpan
9. Petra Brekalo
10. Sandra Bartulović
11. Pero Ivančić
12. Pero Kovačević
13. Deana Leko
14. Mia Belić

Gepostet von Miroslav Škoro am Mittwoch, 17. Juni 2020

Nositelj liste u trećoj izbornoj jedinici je Davor Dretar Drele, u četvrtoj Vesna Vučemilovič, a u petoj bivši HDZ-ovac i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Nositelj liste Domovinskog pokreta u šestoj izbornoj jedinici je Stjepo Bartulica, a u sedmoj Slaven Dobrović, bivši Mostovac. Carla Konta nositeljica je u osmoj izbornoj jedinici, Hrvoje Zekanović u devetoj, a Ruža Tomašić u desetoj.

Domovinski pokret Miroslava Škore podržao je Željka Glasnovića kao kandidata u XI. izbornoj jedinici.

Komentari