VIDEO Poznata američka glumica Jane Fonda podržala Radu Borić i Možemo!

Nagrađivana američka glumica Jane Fonda u video poruci podržala je platformu Možemo! na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

Američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je iz svog doma u Atlanti video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenu oko platforme Možemo!

“Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata … Prvi puta će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje … Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3”, izjavila je Fonda u svojoj video poruci.



Podrška Jane Fonde

Jako smo sretni što nas je podržala i američka glumica i dobitnica dva Oscara Jane Fonda! ❤️ Osim glume, poznata je i kao aktivistkinja za prava manjina i zaštitu okoliša, a protiv ratova, nasilja nad ženama i rasizma."Hrvatska po prvi put u parlamentu može imati zeleno-lijevu koaliciju, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava. Glasajte za listu broj 3!" #možemo

Gepostet von Možemo – politička platforma am Sonntag, 28. Juni 2020

Jane Fonda potječe iz poznate glumačke obitelji Fonda koja je ostavila neizbrisiv trag u američkoj i svjetskoj kinematografiji. Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, protiv rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša.

Njezina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je dva Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada prenosi N1.

Komentari