(VIDEO) GENERAL SAČIĆ OŠTRO O KONKURENCIJI Zahvalio na glasovima pa se prekrižio i zahvalio Bogu

Zeljko Puhovski / CROPIX

Dvoznamenkasti broj mandata Domovinskog pokreta i ulazak Željka Sačića u Sabor sada je već jako blizu stvarnosti, ipak ni to neće pomoći ovoj stranci ako rezultati ostanu takvi kakvi jesu te HDZ bude kreirao Vladu sam.

Željko Sačić pak ima razloga za slavlje. On je naime treći na listi šeste izborne jedinice kojeg su građani odabrali preferencijalno.

“Prije svega zahvaljujem se svim dragim ljudima, Hrvaticama i Hrvatima, hrvatskim braniteljima koji se preferencijski zaokružili, više od 25 do 30 posto baš moje ime na jednoj zahtjevnoj, šestoj izbornoj jedinici. Veliki je to politički uspjeh kojeg nisam postigao sam. Mnogi su zajedno sa mnom radili, lobirali i u svaku obitelj ulazili da objasne tko je to Željko Sačić”, rekao je.

“Mnogi su me i prije znali, s televizije, iz Domovinskog rata, ali nisu znali na kojoj sam listi. Zato su to odradili ti ljudi kojima moram zahvaliti i Bogu dragom to zahvaliti. Zahvaljujem se svojim matičnim strankama, Hrvatskim suverenistima, Hrvatskoj konzervativnoj stranci, HRAST-u. Znači svima, koaliciji Domovinskog pokreta Mire Škore koji su mi dali da budem na trećem mjestu i da budem prepoznat i da uđem u hrvatski Sabor”, rekao je pa stao kako bi se prekrižio.



“Hvala Bogu, Bogu hvala”, rekao je.

Uživo: General Sačić

?⚪?Sačić: "Dolaze hrvatski domoljubi"?⚪?

Gepostet von Otvoreno.hr am Sonntag, 5. Juli 2020

“Nije to mala stvar. Zahvaljujem se Bogu, Kristu Spasitelju na toj časti. Ali to je i obaveza. Ono sve što sam goovrio i sve što smo govorili kao koalicijska lista i naš program Domovinski pokret i Hrvatski suverenisti. Za to ćemo se i dalje zalagati. Nećemo nikakve kalkulacije. To što je ovakva situacija trenutno, 12 sati je još daleko, vidjet ćemo što će biti na kraju. Mi se ne trebamo nikome molit, mi možemo biti konstruktivna opozicija. Moguće je da će za iduće izbore narod…Nije lako doć do brojke dvoznamenkastog mandata i mi smo to uspjeli uz Domovinski pokret i Miroslava Škoru”, nastavlja.

“Ako će HDZ ovakvu globalističku, nenarodnu politiku kao do sad vodit, naravno da ćemo biti snažna oporba. Tu nema dvojbe. Kako ćemo nakon izbora koalirati to je stvar svih koalicijskih partnera liste koje trebamo definirati. Najvažnije je da su konačno u Sabor došle snage koje nisu dosadašnja politička elita, koje su hrvatski suverenistički orijentirane, tudžmanovski, kojima je temelj i ihodište ove države domovinski rad, heroji koji su za nju život dali i koji se bore istinski za boljitak Hrvatske protiv korupcije, protiv zlouporaba i za sve ono što smo imali priliku negativno vidjeti u Hrvatskoj. A mnogo je toga. Od raznih elita”, oštar je.

U te elite ubrojio je HDZ, SDP i trgovačke koalicije koje će, tvrdi on, sve raskrinkati i dati alternative hrvatskom narodu da to mijenjaju zakonima, a ako to neće biti moguće tako onda će raditi na tome da narod vidi da su oni ona snaga koja može donijeti jednu novinu i biti na razini državotvorstva.

“To je ono što je srž našeg programa i ono o čemu smo se skupili. Mi smo relevantna snaga i mi ćemu tu snagu racionalno koristiti na korist hrvatskog naroda”, zaključuje.

Komentari