U Mostu naglo splasnula atmosfera

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon objave prvih neslužbenih rezultata izbora naglo je u nedjelju navečer splasnula atmosfera u stožeru Mosta nezavisnih lista, a euforiju i veselje zamijenila je zabrinutost.

Dok su im izlazne ankete davale devet mandata, prvi nepotpuni rezultati izbora na temelju 30-ak posto obrađenih izbornih listića Mostu daju tek šest mandata.

Nositelj Mostove liste u sedmoj izbornoj jedinici Zvonimir Troskot vjeruje da će se do kraja brojanja rezultat promijeniti.

“Nalazimo se na sredini prvog poluvremena, na pragu smo ulaska u nekim jedinicama, vjerujemo da ćemo osvojiti mandata čak i više nego su pokazale ankete”, kazao je.



Ukoliko uđe u Sabor Troskot najavljuje da će se baviti temama nacionalne sigurnosti i ekološkim temama.

Barem osam mandata

I politički tajnik Mosta Nikola Grmoja do kraja večeri nada se barem osam mandata.

“Vidimo da je HDZ relativni pobjednik izbora i vidimo da već šalju određene poruke prema Domovinskom pokretu tako da će vjerojatno ići u tom smjeru”, kazao je Grmoja.

Ponovio je da će Most tražiti izmjenu izbornog zakona i da s onima koji ne dignu ruku za to Most neće sjediti.

Miro Bulj, nositelj liste u devetoj izbornoj jedinici koji po prvim rezultatima ponovno ulazi u Sabor, kazao je da će se nastaviti boriti za interese građana Dalmatinske zagore.

“Most će nastavit politiku koju je dosad provodio, samostalno predlagati zakone za zaštitu nacionalnih resursa, poljoprivrednog zemljišta, isključivog gospodarskog pojasa, za seljake, radnike, mlade”, najavio je Bulj.

Ako im HDZ ponudi neko ministarstvo Bulj kaže da to ne bi prihvatili jer neće trgovati već će biti korektiv vlasti.

Komentari