Stjepo Bartulica: Plenkovićev pristup je bahat, možda 5.7. sve bude drugačije nego to on misli

screenshot

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta poručio je kako se druge stranke osipaju i imaju stegovne postupke, oni rastu i dobivaju nove članove.

“Duopol HDZ i SDP nisu nikad oslobodili potencijal ove zemlje, vrijeme za promjene, a Škoro je cijeli život stvarao i dolazi iz realnog sektora, on najbolje zna kako napredovati”, rekao je Bartulica i na pitanje kako Škoro odjednom nije dio establišmenta kada je 15 godina bio u HDZ-u, odgovara da su sada okolnosti drugačije, a on je zreliji.

Poručio je da bi se teško s SDP-om moglo nešto postići dok o HDZ-u ima nešto bolje mišljenje, ne nužno i o Andreju Plenkoviću.

“Njegovo društvo nismo mi oko Škore, ali je Josipa Rimac, evo ministar Ćorić, ne znaju što s njim, ne daju mu da govori. Ne sviđa mi se Plenkovićev bahati pristup da on će odlučiti što može, a što ne može. Možda 5. srpnja bude sve drugačije nego što je on mislio”, zaključuje Bartulica.



‘Stanje u proračunu nije dobro’

Jasno je zašto Plenković sad žuri s izborima, dodaje, jer s vidi da stanje s proračunom nije dobro. O položaju pokreta kaže da idu široko, da nije tajna da ih simpatiziraju brojni HDZ-ovci.

“Ti birači nisu vlasništvo HDZ-a, HDZ je iz moje perspektive, koji sam se vratio iz SAD-a prije 25 godina, neprepoznatljiv. Birači ovaj put ne moraju glasat protiv, imaju za koga”, poručuje.

Kaže da mu je žao što s MOST-om nije postignut dogovor, ali da je to bila stvar procjene, te da se on ne slaže da treba vječno ostati u oporbi.

“Treba dati biračima izbor, volio bih da Petir objasni kako ide s Plenkovićem obzirom da je Istanbulska konvencija bila njegov prioritet, ljudi su mu to zamjerili, postoje razlike, nismo klonovi”, zaključio je Bartulica, prenosi N1.

Komentari