Škoro: Zemlja je uglavnom u vlasništvu države, a država sve to daje, pod određenim uvjetima, određenim ljudima

HRT

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro izjavio je u središnjem Dnevniku HRT-a da je Hrvatska kolonija u svakom pogledu npr. bankarskog sustava.

“Naš bankarski sustav je čista kolonija, zemlja iz koje se izvlači novac i onda se očekuje da nekakvim pomoćima izvana zemlja živi, nije ništa drugo do kolonija”, rekao je Škoro.

Rekao je da on zastupa suverenističku politiku te da je siguran da “postoje zakonska rješenja da promjenom određenih zakona, drugačijim pristupom, zauzmemo suveren stav u kojemu ćemo biti samodostatni”.

“Vidjeli smo u vrijeme koronakrize da smo država koja nema čak dovoljno niti hrane. Mi, koji imamo Slavoniju, more i toliko resursa, nismo u stanju proglasiti gospodarski pojas, zasijati zemlju. Zemlja je uglavnom u vlasništvu države, a država sve to daje pod određenim uvjetima određenim ljudima. U aferi ‘Agrokor’ 32.000 hektara završilo je kod nekakvog fonda”, rekao je Škoro.



Odgovarajući na pitanje kako bi riješio pitanje “Ine”, rekao je da to neće biti jednostavno jer je Hrvatska već potpisala neke ugovore.

“Prvo ga je potpisao Ljubo Jurčić. On je prvi bio na slici sa Zsoltom Hernadijem. Potom je s Hernadijem bio ministar Šuker, pa onda i neki drugi. Mi sada nemamo upravljačka prava u Ini. Mi smo zemlja koja plaća jako skupe konzultante da nam kažu koliko vrijedi ta Ina, iako imamo vlasničke udjele tamo i naši ljudi. Mi plaćamo 10 milijuna eura da nam neko kaže da ne smijemo nikome ništa govoriti nego će se morati sjesti s prodavačem. Pitanje je uopće je li Hrvatska treba više kupovati poslovne udjele u Ini, rekao je čelnik Domovinskog pokreta za HRT.

Komentari