Škoro: Plenković i Bernardić bježe od sučeljavanja sa mnom, dokazali su da nemaju gospodarska rješenja za krizu koja nas očekuje na jesen

Marko Todorov / CROPIX

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, javno proziva druge premijerske kandidate, Andreja Plenkovića i Davora Bernardića jer su izbjegli sučeljavanje u organizaciji udruge Glas poduzetnika koje se trebalo održati sutra. Navedena udruga okuplja oko 100.000 poduzetnika bez kojih je nemoguće zamisliti hrvatsko gospodarstvo te se njihova pitanja u ovom teškom trenutku, kada su kriza i recesija vrlo izgledne, nameću kao ključna. Gospodin Škoro višekratno je u medijima naglasio da priželjkuje sučeljavanja s konkurentskim kandidatima za mjesto predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

“Više sam puta javno pozvao suparnike na sučeljavanje koje neće biti u uvjetima gdje će neki imati veliku prednost. Plenković, a čini se i Bernardić, ne žele se sa mnom sučeliti nigdje drugdje osim na HTV-u, takozvanoj javnoj, a zapravo državnoj televiziji, u strogo kontroliranim uvjetima. Žalosno je da potencijalni premijerski kandidati, Andrej Plenković i Davor Bernardić bježe od sučeljavanja pa šalju zamjene i izbjegavaju pitanja na koja će netko od nas morati odgovoriti ove jeseni kada nas vrlo vjerojatno čeka teška gospodarska kriza. Kao netko tko za razliku od njih, zna kako je to zaraditi i svoju i tuđu plaću, smatram da je upravo to ključna tema ovih izbora. Zar postoji bolje mjesto da se odgovori na ta pitanja od udruge poduzetnika koja okuplja ljude koji se s pravom pitaju što će biti s njima, njihovim radnicima i njihovim obiteljima?“, rekao je Miroslav Škoro te pozvao medije da počnu propitivati kompetencije i znanja drugih premijerskih kandidata.

“Iako duopol HDZ-a i SDP-a preko prijateljskih medija i novinara pokušava spinovima i konstrukcijama nametnuti svjetonazorske teme, svakom s barem nešto životnog iskustva, jasno je da će vrlo skoro u pitanje doći opstanak cjelokupnog hrvatskog gospodarstva i da trenutno nemamo taj luksuz. Već sada tisuće tvrtki i desetine tisuća poduzetnika na rubu su opstanka i ovaj potez Plenkovića i Bernardića izuzetno je neodgovoran. Gospodarski programi koalicija i stranaka samo su zbirka lijepih želja i poduzetnici, ali i cjelokupna javnost, mora znati kakva znanja posjedujemo, koje odgovore im nudimo i koji će biti naši potezi na tom planu“, izjavio je Škoro nakon navedenog otkazivanja konkurentskih kandidata.



Komentari