Škoro o Ministarstvu sreće: Mi znamo kako ćemo hrvatski narod usrećiti

Damir Krajac / CROPIX

Nakon što je objavljeno da će Domovinski pokret osnovati Ministarstvo sreće, reagirao je i predsjednik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro.

Dio programa stranke Miroslava Škore posvećen je kvaliteti života, u sklopu čijeg se poboljšanja predlaže “osnivanje određenog državnog tijela”, za čije je ubacivanje u programska načela zaslužna Anita Freimann, inače članica Domovinskog pokreta te “doktorica sreće”.

Freimann: BDP nije indikator kvalitete života i blagostanja u državi. Evo koje rješenje nudi Domovinski pokret



“Spoj je to ekonomije i psihologije, kojim se svjetski ekonomisti bave već više od četrdeset godina. Ministarstva sreće već postoje, primjerice u Butanu, gdje su odavno shvatili da BDP nije indikator kvalitete života i blagostanja u državi”, rekla je Freimann. Ove navode opovrgnuo je čelnik Domovinskog pokreta.

“Domovinski pokret ne planira povećavati broj ministarstava niti pospješivati daljnje bujanje ionako preglomaznog državnog aparata. Boje nas se pa izmišljaju da ćemo osnivati Ministarstvo sreće.

Mi znamo kako ćemo hrvatski narod usrećiti – tako što ćemo smanjiti broj ministarstava i decentralizirati državnu upravu. Zašto neka ministarstva ne bi bila u Slavoniji, a neka u Dalmaciji? I, na kraju, kome bi uopće moglo smetati podizanje kvalitete života i sreća hrvatskoga naroda?”, naveo je Škoro.

 

Komentari