Škoro će biti nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici?

Damir Krajac / CROPIX

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, kako neslužbeno doznaje N1 iz izvora u tom pokretu, odlučio je na parlamentarnim izborima nositi listu svoje koalicije u 2. izbornoj jedinici, koja obuhvaća istočne dijelove Grada Zagreba i Zagrebačke županije te cijelo područje Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zanimljiva je to odluka jer se najprije nagađalo da će Škoro nositi listu u prvoj izbornoj jedinici koja obuhvaća širi centar Zagreba, a pojavila se i informacija da će nositi listu Domovinskog pokreta u 4. izbornoj jedinici koja obuhvaća sjever Slavonije u kojoj je i njegov rodni Osijek.

U drugoj izbornoj jedinici Miroslav Škoro bi tako trebao odmjeriti snage s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem iz HDZ-a, Rajkom Ostojićem iz SDP-a i Ninom Raspudićem, nezavisnim kandidatom koji će nositi listu Mosta.

Prema istom neslužbenom izvoru, nositelj liste Domovinskog pokreta u 1. zagrebačkoj jedinici bit će čelnik Bloka za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović.



U toj jedinici konkurencija za glasove desnice bit će mu Marija Selak Raspudić, koja će kao nezavisna kandidatkinja predvoditi listu Mosta u Zagrebu, piše N1.

Komentari