Sindikat državnih službenika uputio pitanja svim kandidatima, žele dodatne informacije o kojima će službenici razmišljati prilikom glasanja

HRT/Screenshot

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske uputio je izbornim stožerima svih lista koje sudjeluju na izborima za Hrvatski sabor probrana pitanja koja smatraju važnima za državne službenike i zaposlenike.

Pitanja su poslali svim izbornim bez iznimki, a odgovore će objaviti na svojoj stranici. Kažu kako će se kandidati svojim odgovorima moći predstaviti službenicima, a oni će dobiti dodatne informacije o kojima će razmišljati prilikom izlaska na izbore.

Sastavili su 37 pitanja koja se prostiru na šest stranica s time da su neka su otvorenog tipa, a neka višestrukog izbora. Evo nekoliko primjera, a cijeli dokument možete pogledati OVDJE.

Hoćete li odmah nakon imenovanja Vlade Republike Hrvatske vršiti preustroj s ciljem kadroviranja (izmjena uredbi o unutarnjem ustrojstvu i pravilnika o unutarnjem redu)? Kadroviranjem u državnoj službi izmjenama uredbi i pravilnika nakon svakih izbora  aralizira se rad tijela državne uprave na nekoliko mjeseci sve dok državni službenici i namještenici ne dobiju nova rješenja o rasporedu”.



Kako vidite kretanje plaća državnih službenika i namještenika sa SSS, VŠS i VSS u odnosu na prosječnu neto plaću u Republici Hrvatskoj?

Plaće namještenika su:

a) preniske,
b) previsoke,
c) dovoljno visoke.

Sindikalno organiziranje u državnoj službi treba biti:

a) zabranjeno,
b) ograničeno,
c) slobodno, sukladno Ustavu i konvencijama Međunarodne organizacije rada.

Komentari