Šef osječkog SDP-a zaprepastio se kada je vidio izborne liste

Foto: Vlado Kos/CROPIX

Izborne liste SDP-a za parlamentarne izbore još su jednom uzrokovale problem Bernardiću. Zbog propusta u 4. izbornoj jedinici, šef stranke morao se i ispričavati.

Boris Piližota, predsjednik osječkog SDP-a i dogradonačelnik Osijeka je prema vlastitoj, ali i želji SDP-a Osijek trebao biti na 14. mjestu liste u IV. izbornoj jedinici. Poznato je da su Piližota i osječki SDP oporba aktualnom vodstvu stranke i predsjedniku Davoru Bernardiću, pa je shodno tomu Piližota u svim planovima vrha stranke trebao dobiti neulazno mjesto na listi. Konkretno 11. No, Predsjedništvo stranke, a potom i Glavni odbor na kraju su uvažili njegovu želju da ga se stavi na posljednje 14. mjesto i da s njega krene u preferencijalnu kampanju koju je sa svojim timom već osmislio, javlja Jutarnji list.

Uglavnom, sve je bilo dogovoreno, Glavni odbor je usvojio liste i Piližota je krenuo u pripremu materijala. Uložio je vlastiti novac za preferencijalnu kampanju i tiskanje letaka, kampanju na društvenim mrežama, zakupio prostor na Googleu gdje su reklame trebale krenuti od ponoći s četvrtka na petak, formirao call centar, na svom Facebook profilu objavio da kreće s 14. mjesta, dao čak i intervju za lokalni portal…, a onda se cijeli plan urušio i sada se sve mora prilagođavati. Naime, na listi koju je SDP predao DIP-u Piližota je ostao na 11. mjestu.

“Ljut sam i razočaran. Teško mi je shvatiti da se u ozbiljnoj stranci može dogoditi ovakav propust. Zvao me Bernardić, ispričavao se kazavši da je došlo do propusta u prepisivanju lista… Kako god, ovo se nije smjelo dogoditi”, rekao je Piližota Jutarnjem listu.


Dodao je i da ne želi vjerovati u nečiju zločestu namjeru.

“Neće me ništa omesti. Bez obzira na kojem mjestu bio. Sada sam 11. na listi, ali prvi za Osijek i Slavoniju. Ne želim biti saborski zastupnik, nego zastupnik Osijeka i Slavonije u Saboru…”, rekao je Piližota.

Komentari