SDP PREDSTAVIO PRIORITETE Bernardić: Na začelju smo Europske unije po percepciji korupcije, po stanju u pravosuđu…

Davor Pongracic / CROPIX

Na Iblerovom trgu u Zagrebu u subotu u 10.30 sati počela je sjednica Glavnog odbora SDP-a.

Predsjednik stranke Davor Bernardić rekao je da je siguran u pobjedu više nego ikad jer je okupio najkvaliteniji tim za koji vjeruje da Hrvatsku mogu izvesti iz krize.

“Vjerujem u ljude iz SDP-a, vjerujem u našu zemlju, ja vjerujem u vas. Danas Hrvatskoj treba poštena, odgovorna i transparentna vlast. Koja ima plan i strategiju suočavanja s krizom. Ali istovremeno i ona koja ima jasnu viziju budućnosti”, istaknuo je.

Naglasio je kako Hrvatska zadnje četiri godine nije napravila ni jednu reformu.



“Na začelju smo Europske unije po percepciji korupcije, po stanju u pravosuđu, po konkurentnosti gospodarstva, po iskorištenosti EU fondova, tu smo na samom dnu, po indeksu ljudskih prava i sloboda, kao i po slobodi medija”, rekao je Bernardić i dodao kako je Hrvatska miljama daleko i od Schengen i od eura.

Rekao je da bi njegova koalicija u prvim tjednima na vlasti donijela neke odluke koje nisu donesene uoči izbora.

“Produljit ćemo mjeru za očuvanje radnih mjesta donošenjem zakona o skraćenom radnom vremenu. Donijet ćemo zakon o moratoriju na kredite i obveza po leasingu, zakon o direktnom kreditiranju od strane HAMAG-a i HABOR-a i to mikro, malim i srednjim poduzetnicima te OPG-ovima. Donijet ćemo set mjera za građane kako bismo ublažili posljedice krize te zakon o obnovi Zagreba”, obećao je.

Poručio je da se prioriteti njegove koalicije mogu sažeti u pet točaka: Oporavak i ponovni rast gospodarstva, beskompromisna borba protiv korupcije, sveobuhvatna digitalna transformacija, reforma državne i lokalne samouprave, uključujući teritorijalni preustroj i smanjenje broja jedinica lokalne samouprave te reforma zdravstvenog sustava”, naglasio je Benardić.

Komentari