Ruža Tomašić o problemima u HKS-u: Predsjednik stranke ima pravo birati svoj tim

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dubrovačka podružnica Hrvatske konzervativne stranke – HKS, je raspuštena. Njezina sada već bivša predsjednica Dražana Martinović Mamić dala je ostavku na to mjesto i napustila samu Stranku.

Kao jedan od glavnih razloga napuštanja HKS Dražena Martinović Mamić navodi navodni dogovor između dopredsjednice stranke Ruže Tomašić i Marko Milanović Litre, da ako Tomašić koja nosi listu u X. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima bude izabrana, da će umjesto nje u Sabor ići Marko Milanović Litra.

Martinović Mamić smatra kako je to prevara birača, moralnu upitan čin. Ove optužbe za portal Otvoreno je komentirala Ruža Tomašić, dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke.

“Nisam u Stožeru i nisam odlučivala o tome, niti sam nekoga predlagala. Jedino što sam rekla je da predsjednik stranke ima pravo birati svoj tim i da predsjednik ima pravo odlučivati, oko čega smo se svi složili. Dakle, predsjednik ima pravo brati ljude s kojima će raditi”, tvrdi Tomašić.



S obzirom na to kako je bila predsjednica stranke, Tomašić kaže kako zna kako je to kada je prisiljena raditi s ljudima koji su joj nametnuti tuđim odlukama.

“Ja sam bila predsjednica stranke i znam kako to izgleda kada drugi odlučuju u moje ime, a ja s tim ljudima moram onda raditi. Moj stav je da predsjednik treba odlučivati o tome, a na kraju i odgovarati za svoje odluke”, zaključuje Ruža Tomašić.

Zbog Ruže Tomašić jednoglasno raspušteni dubrovački konzervativci i suverenisti

Komentari