Robert Pauletić: Sigurno je da se vlada neće moći sastaviti bez Domovinskog pokreta

Prema najnovijim izbornim anketama HDZ osvaja 62 mandata, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 14, Možemo 8, Most 9, Stranka s imenom i prezimenom-Pametno-Fokus 3 a, HNS 1 mandat. Kakav rezultat Domovinski pokret očekuje na ovim izborima za portal Otvoreno komentirao je Robert Pauletić.

“Očekujem izvrstan rezultat Domovinskog pokreta, to uopće nije upitno. Sigurno je da se vlada neće moći sastaviti bez nas, osim ako se HDZ i SDP odluče na veliku koaliciju. Dalje ne bih o kalkulacijama, a vrh stranke odlučit će o pregovorima.”

Pauletić se osvrnuo i na svoju X. izbornu jedinicu.

“Što se tiče naše X. izborne jedinice, očekujem odličan rezultat, najmanje dva mandata. Moram reći da su naši protivnici u političkoj areni angažirali sve svoje snage, i javne i skrivene. Kad govorim o skrivenim, mislim na političke stranke koje su se pojavile vjerojatno na nagovor HDZ-a. Ali unatoč teškoj izbornoj jedinici, vjerujem u ta dva mandata, a možda i više.”



Komentirao je i izlaznost koja je ove godine nešto manja nego 2016. godine.

“U X. izbornoj jedinici izlaznost je nešto manja nego što je bila, a to nama ne ide u prilog. Jasno je da oni koji ne izlaze na izbore da to sigurno nisu poklonici HDZ-a i SDP-a. Žao mi je zbog toga. Vjerojatno je to danak zbog plašenja ljudi koronom i ove toplo-hladne mjere, a to je bilo očekivano od HDZ-a. Narod to prepoznaje i mislim da će ih na ovim izborima kazniti.”

Pauletić je rekao i što misli o mogućoj koaliciji s HDZ-om.

“O tome će odlučiti vrh stranke na pregovorima koji će se vjerojatno voditi idućih dana. Mi smo proteklih tjedana postavili vrlo jasne uvjete.”

Komentari