Robert Pauletić: Domovinski pokret prva je stranka koja se u svih 28 točaka slaže s načelima branitelja i stradalnika!

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

U ime Domovinskog pokreta, jedan od najistaknutijih Dalmatinaca u toj stranci, Robert Pauletić ističe kako ‘Domovinski pokret’ u cijelosti prihvaća i suglasan je s načelima Koordinacije udruga borbenih postrojbi, stradalničkih udruga i braniteljskih udruga grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Jučer je Koordinacija istaknula načela u 28 točaka, kojima se između ostalog ističe da je hrvatski narod imao pravo na uspostavu svoje države u bilo kojim okolnostima, te da sam čin borbe za uspostavu hrvatske države ne može biti dostatan razlog za moralnu, političku ili zakonsku osudu bilo koje osobe ili organizacije.

Koordinacija iznosi kako su velikosrpska i jugokomunistička ideologija suprotnost hrvatske države, te se neprihvatljivim smatra bilo kakvo potpomaganje organizacija i projekata koji otvoreno ili prikriveno služe tim ideologijama.

Između ostalog u načelima se traži i zakonsko onemogućivanje nazivanja javnih prostora imenima osoba i organizacija koje su kroz povijest dokazano sudjelovale u zločinima protiv hrvatskog naroda, istraživanje masovnih grobnica sa žrtvama Križnog puta, ubrzavanje procesuiranja ratnih zločina nad hrvatskim braniteljima i civilima, ali i referendum za sve odluke kojima se djelomično ili potpuno ukida suverenitet Republike Hrvatske (politički, vojni, monetarni itd).



Promicanje zaštite života od začeća

Europska unija je prihvatljiva samo kao zajednica suverenih država, a ilegalne migracije bi se morale onemogućivati koristeći najučinkovitije metode.

Predlažu i da se Hrvatsku narodnu banku vrati pod nadzor Državne revizije, da se izmijeni Zakon o referendumu, kao i Izborni zakon.

Među zahtjevima branitelja i stradalnika Splita i Splitsko-dalmatinske županije jest i promicanje zaštite života od začeća, kao i osnaženje potpore mladim obiteljima.

“Domovinski pokret u cijelosti prihvaća načela Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga, što je potvrđeno sa samim vrhom stranke”, rekao je ovom prilikom Robert Pauletić, te dodao:

“Većina ovih zahtjeva identična su našim programskim načelima, a jedna od temeljnih zasada ideologije Domovinskog pokreta je čuvanje dostojanstva i obrana interesa hrvatskih branitelja i stradalnika. Drago nam je je da je upravo Domovinski pokret prva stranka koja je prepoznala i prihvatila pravedna i ispravna načela Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga!”, piše Dalmatinski portal.

Komentari