Reiner: Prednost HDZ-a zaslužena je radom tijekom cijelog prošlog mandata

Kandidat HDZ-a u 1. izbornoj jedinici Željko Reiner izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom izlazne ankete, po kojoj HDZ ostvaruje 61 mandat, poručivši kako je ta prednost zaslužena radom tijekom cijelog prošlog mandata.

“Izlazna anketa daje značajnu prednost HDZ-u, mi smo to i očekivali. Ta prednost je uistinu zaslužena radom tijekom cijelog prošlog mandata. Vjerujem da ćemo na temelju takvih predviđanja imati otprilike slične rezultate izbora. Ovo je anketa bez dijaspore i rezultati mogu čak i bolje izgledati kada dođu konačni rezultati”, rekao je Reiner novinarima u HDZ-ovu izbornom stožeru u Arheološkom muzeju.

‘Mnogi zastrašivali građane’

Zahvalivši biračima HDZ-a i svim građanima koji su izašli na izbore, podsjetio je kako su mnogi zastrašivali građane s bojaznima od pandemije korone. Zahvalio je i članovima izbornih stožera što su parlamentarni izbori prošli bez izgreda i što su se pridržavali mjera i preporuka epidemiologa.

Upitan kreću li pregovori o sastavljanju buduće vlade jer 61 mandat nije dovoljan poručio je kako treba pričekati konačne rezultate, a nakon toga će HDZ razgovarati sa svima s kojima dijele slična programska i svjetonazorska načela.



Zamoljen da komentira “veliki povratak Mosta”, Reiner je ustvrdio da se sa osam mandata ne može govoriti o “velikom povratku” jer je Most na prošlim izborima imao dvostruko više mandata.

Smatra kako treba respektirati rezultate lijevo-zelene koalicije, koja prema izlaznoj anketi dobiva isto osam mandata.

‘Nakon izbora se drugačije razmišlja’

Na pitanje hoće li ponovno koalirati s Mostom poručio je: “Ako se dva puta opečete na vatru, teško ćete u nju treći puta staviti ruku”.

Vezano uz moguće koaliranje s Domovinskim pokretom podsjetio je kako se u predizbornoj kampanji često rabe i teške riječi. “Predizborna situacija je jedno, a nakon izbora se sasvim drugačije razmišlja”, rekao je.

Komentari