Rajko Ostojić: Narod je uvijek u pravu

N1

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić rekao je u nedjelju za rezultate izlaznih anketa prema kojima je Restart koalicija dobiva 44 mandata na izborima, da treba pričekati do prvih DIP-ovih rezultata, ali i da je narod uvijek u pravu.

“Mislim da smo svi iznenađeni što je 100 tisuća građana Hrvatske manje izašlo na izbore. Što se tiče anketa, pričekajmo sljedeća 2 sata, očito je da je pad u zagrebačkim izbornim jedinicama”, kazao je Ostojić u izbornom stožeru na Iblerovom trgu.

Istaknuo je da je ključna činjenica da su izlazne ankete uvijek pogađale plus ili minus jedan posto, ali da su tih jedan posto u izbornim jedinicama znači jedan do dva mandata.

‘Mi se borimo za naklonost birača’

Upitan jesu li se u Restart koaliciji već pomirili s tim da neće moći formirati vlast, Ostojić je ponovno poručio da treba pričekati prve neslužbene rezultate Državnog izbornog povjerenstva.



“Mi smo političke stranke, mi se borimo za naklonost birača, narod je uvijek u pravu”, dodao je.

Ostojić smatra i da je predsjednik SDP-a Davor Bernardić jako unaprijedio demokratizaciju stranke te da će se sigurno ponovno kandidirati na to mjesto, ali da je sada teško govoriti za koga će glasati članovi stranke.

Komentari