Rada Borić: Jane Fondu poznajem 20 godina. Nisam ju morala posebno moliti da snimi video podrške

Platformu Možemo podržava i američka glumica, oskarovka i poznata aktivistica Jane Fonda. Rada Borić je otkrila da se poznaju već više od 20 godina i nije je morala posebno tražiti da snimi video podrške.

Na pitanje kako to da kao aktivistica i feministica želi postati dio političkih elita, Borić je odgovorila kako svi krivo gledaju na aktivizam.

“To je politika, a želimo pokazati da se politika vodi odozdo, od građana”, kazala je i kao primjere navela borbu za park na Savici i borbu za Srđ.

“Mainstream politika se otuđila od građana, ponekad se pitam koga zastupaju u Saboru”, kaže Borić te dodaje kako će ekipa iz Možemo to odraditi bolje jer ih je samo četvero bilo dovoljno da promijene dinamiku u zagrebačkoj gradskoj skupštini.



Njezini ideološki i svjetonazorski stavovi su poznati, no Borić ističe da je Hrvatskoj sad prioritet ekonomija pa su se fokusirali na to, rekla je za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda nedavno je iz svog doma u Atlanti poslala video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenu oko platforme Možemo!

VIDEO Poznata američka glumica Jane Fonda podržala Radu Borić i Možemo!

 

Komentari