Premijer Plenković: Vjerujem da se DORH referirao na izjave poput one predsjednika Republike

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Koprivnici je, uoči sjednice Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, dao izjave za medije. Rekao je kako su u ovu županiji uložili preko 100 milijuna mjera za aktivno zapošljavanje kuna naknada, a istaknuo je i potrebu nastavka gradnje brze ceste.

Na pitanje je li se osjetio prozvanim od strane DORH-a, odgovorio je: “Pratili ste što izjavljujem, bilo bi dobro izvući što je u Saboru govorio gospodin Bernardić kada se glasalo o povjerenju novoj glavnoj državnoj odvjetnici, pa ste mogli čuti kako precizno navodi što bi ona i DORH trebali raditi, kao i na njegove izjave kada je bivšeg glavnog državnog odvjetnika nazavo mojim batlerom”, rekao je Plenković pa naveo i izjavu Zorana Milanovića:

“Ne bih propustio spomenuti izjave predsjednika Republike koji je praktički proglasio novu glavnu državnu odvjetnicu “mojim čovjekom”. Vjerujem da se DORH referirao na takve vrste izjava.”

Pritiska na DORH ‘nema’

“Nema pritiska, kada kažete da svi trebaju imati imaju jednak tretman, to znači jednak tretman, dakle, jednak tretman za procesuiranje svih kaznenih djela”, rekao je.



Premijer je naveo kako je za njihovog mandata povećana minimalna plaća za 754kn, prosječna plaća za 1150kn, do krize covida smanjena je nezaposlenost za otprilike sedam posto, a bilo je i oko 100 tisuća novozaposlenih.

Što se tiče programa HDZ-a, kaže kako se bazira na njihovim postignućima i jasnom planu gospodarskoga oporavka u iduće četiri godine.

Kaže kako su u krizi odabrali i zdravlje i radna mjesta. “To je ključna razlika gdje će ljudi kada budu birali za mjesec dana dobro promisliti kome će povjeriti da vodi Hrvatsku u narednim izazovnim godinama – onima koji su dokazali da imaju program i iskustva ili nekome tko nema iskustva i vraća Hrvatsku unazad i na teme koje su podredne”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Komentari