PREDIZBORNA NADMUDRIVANJA Plenković prozvao Bernardića: On je bjegunac, bavi se sastavljanjem kobasičaste lijeve koalicije

Premijer Andrej Plenković boravio je u Vukovaru gdje je odgovarao na pitanja novinara o aktivnostima uoči nadolazećih parlamentarnih izbora.

Poručio je da lažu iz SDP-a kad kažu da ih HRT nije pozvao na sučeljavanje. “Kao što je HRT pozvao nas, siguran sam da je isto tako pozvao i njih. Bernardić je bjegunac, bavi se sastavljanjem kobasičaste lijeve koalicije, jer on sam nema hrabrosti ni znanja ni snage izaći na sučeljavanje sam”, rekao je.

Bernardiću pak poručuje da svog prethodnika upita kako je sučeljavanje izgledalo uoči prošlih parlamentarnih izbora, 2016. godine, dodavši da se ono također održalo uoči službenog početka kampanje te da su se i on i njegov tadašnji protukandidat, Zoran Milanović, odazvali pozivu.

“Tu sam, spreman na sučeljavanje”

“Ja sam tu, spreman na sučeljavanje, s jasnim programom za iduće četiri godine, a Bernardić očito nema ni snage ni hrabrosti za takav iskorak, što ga uz sav onaj primitivizam koji je više puta izrekao diskvalificira da preuzme bilo koju odgovornost”, kaže Plenković.



“Ja znam da sam bio pozvan i da sam pristao. Vi pitajte njih zašto su pobjegli”, navodi te dodaje da je mislio da Bernardić “vapi za predstavljanjem svojih ideja hrvatskoj javnosti, kad ono – bjegunac.”

Komentirao je i Miroslava Škoru za kojeg je rekao da živi u prvoj izbornoj jedinici pa je sve ostalo lako zaključiti.

Afera “Vjetroelektrane”

“Volio bih da se cijela priča s tim vjetroelektranama Krš – Pađene rasvijetli do kraja. Siguran sam da nije bilo nikakve namjere pogodovanja, ali tu se mora sve rasvijetliti do kraja. Tu Hrvatska javnost mora sve znati, želim da se rasvijetli uloga svakoga u ovome”, komentirao je aferu “Vjetroelektrane”.

Nije se susreo s Penavom

Tijekom ovog posjeta nije se susreo s donedavnim članom HDZ-a, vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, jer je, kako je rekao, organizator susreta upravitelj Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, piše N1.

Komentari