Politički tajnik Domovinskog pokreta: Naš uvjet svih uvjeta jest da Plenković ne može biti premijer!

Goran Mehkek / CROPIX

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je u jučerašnjem intervjuu za 24 sata ‘Ja nikad nisam rekao da ne bismo mi s HDZ-om…’.

Tu izjavu objasnio je politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić.

“Što se Domovinskog pokreta Miroslava Škore tiče, naš uvjet svih uvjeta jest da Andrej Plenković ne bude predsjednik Vlade”, rekao je Radić.

Iz razgovora s još nekoliko jačih ‘igrača’ desne koalicije predvođene Domovinskom pokretom, neslužbeno se doznaje kako će, osvoje li 15 do 20 saborskih mandata i budu u prilici s HDZ-om pregovarati o konfiguraciji buduće Vlade, svojim mogućim partnerima u novoj parlamentarnoj većini jasno dati do znanja da ozbiljno razmisle o tome da umjesto Andreja Plenkovića za mandatara nove Vlade predlože nekog drugog.



A koga točno, te dolazi li u obzir i neka kombinacija slična onoj iz 2016. godine kada je na inzistiranje Mosta premijer postao politički početnik, nestranački Tihomir Orešković? Nije i dalje jasno.

“Više o svemu kada vidimo izborne rezultate”, kaže jedan od izvora. HDZ nema komentara na Škorine jučerašnje poruke, piše Jutarnji list.

Komentari