Plenković: Pokazali smo da Vlada stoji iza svojih građana, imamo jednak broj zaposlenih kao i prije krize

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković ponovio je u petak u Bjelovaru da je Vlada stala iza svojih građana, poslodavaca, radnika i privatnog sektora, čime je izbjegnuta kriza pa u lipnju imamo isti broj zaposlenih kao i prije koronakrize.

I potpredsjednik Vlade i šef Nacionalog stožera CZ Davor Božinović rekao je danas na konferenciji za novinare tog stožera u Zagrebu da Hrvatska danas ima jednak broj zaposlenih kao prije koronakrize, što je posljedica poduzetih ekonomskih mjera i potpora.

Plenković je u petak u društvu stranačkih kolega Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskoga sabora i nositelja liste te stranke za 2. izbornu jedinicu, ministra Gorana Grlića Radmana, saborskog zastupnika Mire Totgergelija te predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka, koalicijskog partnera HDZ-a bio u 2. izbornoj jedinici.

Najavio polaganje temeljnog kamena za veteranski centar

Zastupnik Totgergeli podsjetio je kako je u mandatu Plenkovićeve Vlade puštena u promet dionica brze ceste od Vrbovca do Farkaševca i željeznička pruga od Sv. Ivana Žabna do Gradeca, a nastavljena je izgradnja prema Bjelovaru. Osigurana su financijska sredstva za izgradnju nove zgrade bjelovarske bolnice, a najavio je i polaganje temeljnog kamena za veteranski centar u Daruvaru.



Dario Hrebak ponovio je da je Bjelovar najtransparentniji grad u Hrvatskoj te grad u kojemu se smanjuju porezi i njeguje gospodarstvo.

Jandroković je Bjelovarčane pohvalio za pridržavanje epidemioloških mjera, ističući kako moramo znati živjeti s virusom te je poručio da je glas za HDZ siguran glas.

“Glavni politički suparnik je Restart”

“Moja glavna poruka je ta da je naš glavni politički suparnik u ovoj utakmici lijeva koalicija Restart i zato svaki glas od centra prema desnici mora ići HDZ-u jer je to siguran glas. Za ostale desne opcije ne znamo tko su i što će s njima biti sutra. Više nego ikad važno je da glas desnog birača ide HDZ-u”, rekao je Jandroković.

Predsjednik Vlade Plenković podsjetio je da je Vlada 2017. godine reformom financiranja lokalne i područne samouprave ostavila više prihoda Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gradovima i općinama – 113 milijuna kuna, što je 63 posto više nego prije izglasavanja toga zakona.

“Za ovu županiju ugovorili smo 1,4 milijarde kuna”

“Za ovu županiju ugovorili smo 1,4 milijarde kuna europskih sredstava, a ukupno 1,5 milijarda kuna u mandatu ove Vlade. Za vrijeme covid-krize 1786 poslodavaca tražilo je potporu u ožujku, 11.664 radnika su dobila plaće, ukupno 109 milijuna kuna za ožujak, travanj i svibanj”, rekao je Plenković.

“Svaki glas za Domovinski pokret ili Most jedan mandat više SDP-u”

“Pokazali smo da Vlada stoji iza svojih građana, poslodavaca, radnika i privatnog sektora. Potez je bez presedana u Hrvatskoj i time smo izbjegli krizu. Mi danas u lipnju imamo jednak broj zaposlenih kao i prije krize”, istaknuo je Plenković. Dodao je da je svaki glas za Domovinski pokret ili Most jedan mandat više SDP-u.

Komentari