Plenković o Hasanbegoviću: Sa svojim svjetonazorima on nema nikakave veze s HDZ-om

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković je, povodom 31. obljetnice osnutka HDZ-a na tradicionalnoj proslavi na Jarunu, novinarima rekao kako su ovo dani kada se prisjećaju osnivanja najsnažnije političke stranke u suvremenoj Republici Hrvatskoj i djela Franje Tuđmana.

“Ponosni na brojna postignuća u 31. godini, zajedno ćemo raditi na dobrobiti Hrvatske u godinama pred nama”, poručio je.

Plenković kaže kako, po njemu, Zlatko Hasanbegović nikada nije trebao biti u HDZ-u. “Sa svojim svjetonazorima nema nikakave veze s HDZ-om. Nije rekao riječ o položaju Hrvata u BiH, rijetko ćete čuti nešto povezano s predsjednikom Tuđmanom, prema tome, on za nas nije bitan niti je predmet naših interesa. Gospodin Škoro se pokazao kao saveznik predsjednika Milanovića”, rekao je, dodavši kako je Hasanbegović odlučio izaći iz HDZ-a 2016.,a nije obavijestio vodstvo stranke. “Toliko o lojalnosti, korektnosti, habitusu takvog čovjeka.”

Ključno pitanje je sada pobijediti, kaže premijer. “Iza nas su potignuća, za razliku od drugih koji ni nemaju ozbiljan program. Digli smo minimalnu plaću na 3.250 kuna, što je dva ili tri puta više nego prethodne dvije Vlade ranije… Imamo kontinuitet”, rekao je, dodavši kako se na njih može osloniti, a program im je utemeljen na činjenicama.



Prokomentirao je podzastupljenost ženskih kvota na listama.

“Žena ima na listama i osobno mi je žao da ih nema više. Odlučili smo sastaviti pobjedničke liste… Naše će članice biti zastupljene u izvršnoj vlasti”, rekao je Plenković.

“Bilo bi dobro da su se navodni šefovi opozicije okuražili i izašli na sučeljavanje…. Bizarno je da onaj tko se plaši sučeljavanje preuzme posao vođenja države. Onaj tko nema hrabrosti izaći na sučeljavanje, i to prije kampanje, mislim da se sam diskvalificirao”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Komentari