Plenković na Škorine zahtjeve: Ovakve ucjene premijerskim mjestom neće proći

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Mi smo pobijedili koronavirus u prvom valu i sačuvali živote i zdravlje hrvatskih građana, rezolutan je predsjednik HDZ-a koji i dalje želi biti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i dodaje: ”Znamo da ćemo, dok se ne nađe cjepivo ili lijek, morati balansirati između zaštite zdravlja i gospodarskih aktivnosti”.

Smatra da Hrvatska nije pogriješila otvorivši granice i poručuje: ”Vlada već radi na cijelom paketu mjera pripreme za obranu od drugog vala. Zdravstveni sustav je spreman i otporan”.

”Pozivam sve građane da iziđu na izbore u što većem broju jer je to važno za demokratski legitimitet izabranih. U Hrvatskoj je i dalje epidemiološka situacija bolja nego u mnogim drugim zemljama. Svjetska zdravstvena organizacija i brojni stručnjaci upozoravaju da bi situacija mogla biti gora najesen”, kazao je u razgovoru za Novi list.

Smatra da ”Hrvatska nema vremena za eksperimente poput Bernardića ili Škore”. Što se tiče Miroslava Škore i njegova Domovinskog pokreta, poručio je:



”Ako žele neki drukčiji HDZ, neka uđu u HDZ, neka se kandidiraju, osvoje povjerenje članova i pobijede. Tko im smeta? Čega se boje? E, ali zato umjesto floskula treba imati ozbiljan program, iskustva i znanja – sve što nemaju. Ovakve ucjene premijerskim mjestom neće proći”.

Komentari