Plenković: Čekić je bio snažan i udario je na virus žestoko. Hrvatska je sigurna zemlja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Požegu povodom izgradnje studentskog doma te je tom prilikom komentirao situaciju oko koronavirusa u Hrvatskoj.

“Prvi val smo savladali snažnim restriktivnim mjerama i potezima kako bi pomogli gospodarstvenicima. Imamo isti broj zaposlenih kao i prije krize što je sjajan podatak. Bilježimo sada veći broj zaraženih. Virus je tu s nama. Nemamo nikog u kritičnom stanju ili na respiratorima. Imamo naučene lekcije iz ožujka, imamo otporan sustav, spremno medicinsko osoblje i liječnike na reakciju, epidemiologe da obrade sve kontakte. S obzirom na kretanje ljudi, ovo nije nešto s čime s RH ne može nositi”, rekao je.

Istaknuo je da, bez obzira na porast broja zaraženih, ovo nije dramatičan trenutak za državu.

“Čekić je bio snažan i udario je na virus žestoko te smo imali izuzetno dobre rezultate. S obzirom na povećan broj dolazaka ovo nije bilo nešto neočekivano. Ovo nije dramatično jer prema svim podacima koje dobivam imam dojam da nema kritičnih pacijenata. Ne mogu tvrditi da je virus mutirao ili da je blaži, to ćemo vidjeti, ali naše službe drže situaciju pod kontrolom i tako će biti i u budućnosti”, poručio je Plenković.



Osvrnuo se i na komentare oporbe koji navode da Hrvatska nije sigurna zemlja, unatoč HDZ-ovom predizbornom sloganu ‘Sigurna Hrvatska.

“Hrvatska je sigurna zemlja. Što se tiče komentara Bernardića, za razliku od njega, mi smo zadržali radna mjesta, zaposlenost, stali iza zaposlenika. To znači odgovorna politika i sigurna Hrvatska.”

U predizbornom spotu HDZ-a u jednom trenutku je vidljivo da Plenković nije vezan pojasom dok se vozio automobilom te je komentirao i kakvu poruku to šalje građanima.

“To je samo spot. Mi smo sigurni, imamo mi ljude koji brinu o tome”, kazao je.

O tome što nije otišao u samoizolaciji nakon susreta s Novakom Đokovićem koji je pozitivan na koronavirus rekao je da je poslušao struku i epidemiologe, a ne nadrliječnike i političke oponente.

Komentari