Plenković: Bernardić se svojim izjavama diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljniju dužnost

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu u Sisku nakon sjednice Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije u proširenom sastavu.

Plenković se osvrnuo na kritike Davora Bernardića koje su upućene s današnje konferencije za novinare u SDP-u.

“Nisam pratio njegovu pressicu, ali dobro se sjećam njegova nastupa kada je bila rasprava o glavnoj državnoj odvjetnica. Čuo sam i predsjednika Republike. Mislim da bi se o tome trebali zapitati. Državno odvjetništvo i policija potpuno su neovisni u obavljanju svog posla”, kaže Plenković.

“On se svojim izjavama diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljniju dužnost u svom ovom mandatu kao tzv. lidera oporbe”, dodaje.



Kaže kako je legitimno od oporbe da u načelu govori što god hoće jer se, tvrde, tako ponašaju cijeli mandat.

“Podsjetimo ćemo da su oni zadužili Hrvatsku za 70 milijardu kuna, podsjetit ćemo da smo mi nakon njihova mandata vlada koje je osigurala javni rast. Pandemija covida u kojoj smo mi srećom upravljali zemljom, reagirali učinkovito. Tada su prvi put naši građani u realnom vremenu pratiti kako se naša Vlada snalazila u krizi koja je pogodila i druge zemlje. Mi smo zaštitili tada zdravlje, a istodobno i stali iza hrvatskog gospodarstva”, ističe Plenković.

“Hrvatska je ovdje zato što mi upravljamo, a ne SDP i gospoda iz oporbe”, dodao je.

Izjavu Alemke Markotić o tome da je prvi put sve zatvoreno zbog panike nije htio komentirati jer, kako tvrdi, nije pratio i ne zna što je točno rekla.

O aferi Vjetroelektrane kaže kako je važno da se cijela priča raščisti do kraja. “Stranka i šibensko kninski HDZ su poduzeli korake”, rekao je.

O memorandumu o razumijevanju kojeg je supotpisao ministar Tomislav Ćorić rekao je kako tu ne vidi ništa sporno. “To su objavili i objasnili i INA i Janaf. Važno je da se najavljuju i investicije ovdje u Ini. Mislim da će HDZ dobiti povjerenje ovdje u Sisačko-moslavačkoj županiji”, kazao je Plenković.

O izbornim listama je rekao kako još nisu gotove. “Mi ćemo liste predavati 15. ili 16. lipnja, kad budu usvojene, bit će usvojene na Nacionalnom vijeću. Ministar Ćorić će biti na listi u 7. izbornoj jedinici kao što je bio i prošli put”, rekao je premijer, prenosi N1.

Komentari