Peternel o članstvu u SDP-u: Izašao sam čim sam vidio o čemu se radi

Tomislav Kristo / CROPIX

U N1 studiju uživo gostovao je Igor Peternel iz Domovinskog pokreta. Komentirao je tekst Jutarnjeg lista u kojem se Miroslavu Škori na teret stavlja da je 1985. godine bio predsjednik Komisije za kulturu Općinskog komiteta Saveza socijalističke omladine Osijeka.

„Kako to da nisu tako važan materijal objavili uoči predsjedničkih izbora, tada to nije bilo važno“, rekao je Peternel i zaključio da se to sada objavljuje kada se vatra razbuktala i kada su počeli ugrožavati HDZ. Dodaje da se on za sebe ne bi ni sjetio javno reći da je bio pionirski rukovoditelj jer se tada tako živjelo i to je bilo normalno.

Međutim, zasmetao mu je tekst iz Telegrama u kojem se navodi da je bio član SDP-a, jer kako ističe, to je stvar demokratske pristojnosti da se članove stranaka ne daje javno jer je to osobna stvar.

„To je bilo prije 15ak godina, ja sam bio apolitičan, počeo sam stručno surađivati s Mirelom Holy na statutu Ministarstva zaštite okoliša, pomogao sam joj da postane ministrica. Tad je bilo hoćeš ući, ovo ono, bio sam točno mjesec dana, čim sam vidio o čemu se radi, izašao sam van“, objašnjava i dodaje da je nakon toga sve poznato, jer je u HHO-u proveo 10 godina i nije se svrstavao ni lijevo ni desno.



Rekao je da Domovinski pokret ide od lijevog centra do skroz desnog spektra i da njemu angažman nije bio potreban.

„Ne treba mi to , ali želio sam pomoći da društvo postane bolje, smatram da je po 3 mandata u 10 izbornih jedinica cilj, možda bude nešto manje“, rekao je za N1.

Poručio je da je Željko Kerum instaliran od strane HDZ-a koji ga je, uvjeren je, ubacio u utrku kako bi u 9. i 10. izbornoj jedinici unosio nered jer su tamo jaki kandidati i njihovi i MOST-ovi.

Ponovio je da im je cilj razbiti duopol HDZ-a i SDP-a ali ako građani opet odaberu njih, morat će, kaže, nakon izbora sjesti za stol i razgovarati.

Komentari