Peternel: Na ovoj aferi vidi se da HDZ i SDP dobro surađuju

Tomislav Kristo / CROPIX

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta bio je gost N1 Studija uživo gdje je komentirao priopćenje DORH-a i reakcije na njega.

“U predizborno vrijeme teško se odagnati zovu da komentiraju rad DORH-a, ali državno odvjetništvo je kod nas ionako povezano s javnom politikom, a vrlo malo afera ide iz institucija, većina iz medija”, kaže Peternel.

Peternel kaže da nije njima, nego medijima izvjesna koalicija Domovinskog pokreta i HDZ-a.

“Mi smo rekli što mi želimo, sad je postalo neizdrživo, vidi se i na ovoj aferi ovdje da HDZ i SDP kontroliraju tokove novca i da lijepo surađuju”, zaključio je.



Dodaje da mu je nevjerojato da Plenković traži opet povjerenje s takvim katastrofalnim kadrovskim rješenjima.

Ipak, više puta je upitan zašto je, unatoč tome što govori, ipak izvjesno da idu u koaliciju s HDZ-om, odgovara: “Ako građani nakon svega daju povjerenje HDZ-u ili SDP-u, pa to je volja građana, što ja tu mogu osim sjesti s njima za stol i razgovarati”, zaključio je.

Dodao je da nisu kao Kerum da bi išli s kim god da je pobjednik, nego s onim tko bude voljan prihvatiti dio njihovih programa i politika.

“Ustaštvo i komunizam za mene su potpuno isti”

Na pitanje da nabroji dvije stvari od kojih, u tim pregovorima, neće odustati, Peternel je rekao to je to više stvari simultano sigurno reforma teritorijalnog ustroja, pitanje referenduma, izborni zakon.

Poručio je da ni ideološke teme nisu nebitne. “Ustaštvo i komunizam su za mene potpuno isti, a nikakve simbole ne bi zabranjivao, edukacijom treba dovesti do toga da se shvati da su oni jednostavno društveno neprihvatljivi”, ističe.

“Ustaštvo i komunizam su za mene potpuno isti, a nikakve simbole ne bi zabranjivao, edukacijom treba dovesti do toga da se shvati da su oni jednostavno društveno neprihvatljivi”, smatra.

Sebe je nazvao suverenistom koji je u stanju razgovarati o globalnim politikama bez da ih slijepo slijedi pa je kao primjer naveo ZERP i Istanbulsku konvenciju, a o Orbanu ima podijeljeno mišljenje.

“On je predvodnik novog suverenizma u Europi, a što se tiče ljudskih prava i zemlje i Europska unija imaju dobre mehanizme da o tome brinu”, zaključio je.

Komentari