Pauletić: Uvjet za koaliciju s HDZ-om je da Plenković ne bude premijer

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Član Domovinskog pokreta Robert Pauletić izjavio je u subotu kako je uvjet Domovinskog pokreta za eventualnu koaliciju s HDZ-om da Andrej Plenković više ne bude premijer.

Miroslav Škoro je već to najavio rekavši kako smatra da bi Plenković mogao biti dobar ministar vanjskih poslova, ali ne premijer”, rekao je Pauletić u razgovoru za N1.

Ocijenio je da Plenkovićev ego vjerojatno ne bi dopustio da se nakon premijerske pozicije spusti na razinu ministra. “Više puta do sada je kao vidra spašavao svoju premijersku poziciju, ali sad više ne može”, ustvrdio je.

“Ako SDP bude relativni pobjednik, hoće li će SDP pristati da im Plenković bude premijer? To je mogućnost velike koalicije koju ja uopće ne bih isključio. Plenkoviću u njegovom političkom habitusu bliža je ljevica nego Domovinski pokret”, kaže Pauletić dodajući kako je to Plenković pokazao koalicijom s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem i HNS-om.(VIDEO) Škoro: Domovinski pokret ostvarit će puno bolji rezultat nego što se to predviđa

Upitan treba li premijer onda biti nestranačka osoba ili će inzistirati na svom kandidatu, Pauletić je odgovorio kako prvo moraju vidjeti koliko će mandata dobiti.

Vezano za moguću koaliciju SDP-a i Domovinskog pokreta, Pauletić je istaknuo da je to zbog njihovih ideoloških suprotstavljanja malo vjerojatno.

“Moguća je koalicija Domovinskog pokreta i HDZ-a, odlazak Plenkovića ili velika koalicija gdje isto Plenković ne vjerujem da će biti premijer”, naglasio je.

Također je poručio da im je koalicija sa SDSS-om “apsolutno neprihvatljiva jer Milorad Pupovac već desetljećima siše novac iz državnog proračuna” i ustvrdio da je njegov list “Srpske novosti” antihrvatski orijentiran.

Komentari