OVO JE TEŠKO GLEDATI Pogledajte predstavljanje programa za kulturu i kreativne industrije Restart koalicije

Youtube/Screenshot

Restart koalicija predstavila je u petak svoj program za kulturu i kreativne industrije kojem je naglasak na zaštiti i unaprjeđenju kulturnog i umjetničkog stvaranja, a poručili su i da treba mijenjati Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji kako se ravnatelj više ne bi birao u Saboru.

Program su predstavili predsjednik SDP-ovog Savjeta “Naprijed Hrvatska – klub za ljudska prava, demokraciju i društveni razvoj” Ivo Josipović, potpredsjednik GLAS-a i kandidat u 6. izbornoj jedinici Goran Beus Richembergh i predsjednica SDP-ovog Savjeta za kulturu Morana Foretić.

Potpredsjednik GLAS-a Goran Beus Richembergh ustvrdio je da nema govora o kulturnoj politici ako nova politička paradigma ne prihvati slobodu umjetničkog i kulturnog stvaranja.

Ivo Josipović, čelnik SDP-ova savjeta za ljudska prava, demokraciju i društveni razvoj istaknuo je da su nastojali voditi posebnu brigu o sektoru kulture jer je ona pečat nacionalnog identiteta.



Morana Foretić, predsjednica SDP-ovog Savjeta za kulturu nije izdržala pritisak i potpuno je izgubila misao tijekom predstavljanja programa.

Komentari