OMILJENI POLITIČAR Plenković je apsolutno dotukao Bernardića, ali evo koji HDZ-ovac je skupio više glasova i od lidera stranke

N1

Prema trenutnim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) HDZ ima uvjerljivu prednost nad Restart koalicijom. Do sada je obrađeno 74,54 posto biračkih mjesta, a HDZ je osvojio 68 mandata. Restart koaliciji pripada 43 mandata, a treća opcija na hrvatskoj političkoj sceni je Domovinski pokret Miroslava Škoro s 15 mandata trenutno.

Iako su predizborne ankete bile na strani SDP-a i predviđale im blagu prednost nad konkurencijom, šef SDP-a Davor Bernardić nema se čemu radovati sudeći po trenutnim rezultatima.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ostvario je sa svojom stranom nevjerojatan izborni rezultat, ali on nije pokupio najviše glasova.

Najveći HDZ-ov ‘heroj’ tijekom koronakrize bio je ministar zdravstva Vili Beroš koji je pokupio simpatije diljem Hrvatske.



Beroš je nositelj HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici u kojoj je prikupio nevjerojatnih 22.963  glasova! Plenković je nositelj liste u I. izbornoj jedinici, a za njega je glasalo 14.772 birača.

Još uvijek nisu obrađena sva biračka mjesta tako da će broj glasova svakako još rasti, ali Beroš je na ovim izborima ostvario nevjerojatan uspjeh, a od lidera stranke skupio je 8000 glasova više.

Vili Beroš zahvalio se svim građanima koji su mu ukazali povjerenje.

“Ostajemo i dalje uz vas na zajedničkom putu u bolju i sigurniju budućnost”, poručio je Beroš na svom službenom Twitter profilu.

Komentari