Obersnel: Ovo je potop SDP-a, kompletno predsjedništvo mora snositi posljedice

Marko Todorov / CROPIX

Riječki gradonačelnik, SDP-ov Vojko Obersnel, komentirao je rezultate parlamentarnih izbora i ostavku predsjednika SDP-a Davora Bernardića nakon loših rezultata te stranke.

“Zahvaljujem svima koji su glasali za mene kao preferencijalnog kandidata, očito nije bilo dovoljno. Očito je da me birači osme izborne jedinice ne vide u Saboru. U Rijeci sam dobio preko 20 posto preferencijalnih glasova, no u ostatku izborne jedinice nisam dobio dovoljno”, rekao je Obersnel i dodao kako su njegovi planovi isti kao prije izbora.

“Mislio sam da mogu doprinijeti u Saboru, već sam najavio da je to moj zadnji gradonačelnički mandat”.

Potop SDP-a i koalicijskih partnera

Obersnel je komentirao i ostavku predsjednika SDP-a Davora Bernardića.



“Teško je ovo što se desilo Restartu nazvati uspjehom, to je potop SDP-a i koalicijskih partnera, neki su naivno mislili da se predsjednički i parlamentarni izbori mogu izjednačavati i na tome gajili optimizam. SDP je u krizi, treba mu “restart”, a to je s ovim vodstvom nemoguće. Na to sam upoozoravao dvije godine, bio sam u pravu”, rekao je Obersnel i dodao:

“Bernardić je dao ostavku, to pozdravljam kao moralni čin i nije problem samo u njemu, već u ljudima koji su stvarali ovakav izborni program”.

Na pitanje treba li ostavku dati i Zlatko Komadina, Obersnel kaže:

“Osobno mislim da je poruka birača jasna, kompletno predsjedništvo mora snositi posljedice”.

Komentari