NIŠTA OD SUČELJAVANJA PLENKOVIĆA, BERNARDIĆA I ŠKORE Lideri stranaka odustali od nastupa na HRT-u, evo i zašto

CROPIX

Na HRT-ovom sučeljavanju, koje se trebalo održati u srijedu sa svim liderima stranaka koje imaju više od četiri posto podrške u njihovoj HRejting anketi, neće biti dvojice najizglednijih budućih premijera – Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, kao ni lidera treće opcije Miroslava Škore.

Šef HDZ-a i aktualni premijer, kažu njegovi suradnici, pristao je na sučeljavanje u pretkampanji koje je HRT organizirao za njega i Davora Bernardića, lidera Restart koalicije, no SDP je to odbio, a Plenković je sudjelovao na RTL duelu u ponedjeljak i dolazi u petak na Novu TV na sučeljavanje s čelnikom SDP-a. Za ovo sučeljavanje na HRT-u, u HDZ-u kažu da je više debata.

Zato je HRT u zadnji tren danas dao mogućnost strankama da pošalju zamjene. HDZ, umjesto Plenkovića, kako doznaje Jutarnji, šalje Tomislava Ćorića, a stranke imaju vremena do 16.30 sati da HRT-u dostave imena zamjena.

Jedini koji će zasad sigurno doći je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, a zbog toga što neće doći Plenković, kažu u Restart koaliciji, neće doći ni Bernardić.



Iz Domovinskog pokreta također kažu da zbog toga što je Plenković odustao, da neće doći ni Miroslav Škoro.

“Na današnjem sastanku koji je trebao biti tehničke prirode, obznanjeno je svim predstavnicima političkih opcija da Plenković neće doći i da imamo dva sata da pošaljemo zamjene ako to želimo. Kako je predsjednik HDZ-a odustao od sučeljavanja, a kako zbog toga neće doći ni Bernardić, nema smisla da mi šaljemo Škoru već ćemo poslati zamjenu”, kažu u Domovinskom pokretu, uz napomenu da je to trebalo biti jedino sučeljavanje u kojem bi debatirali Škoro i Plenković, zajedno s ostalim liderima stranaka, nakon što su Bernardić i Plenković odbili sučeljavanje Udruge Glas poduzetnika.

I iz Restart koalicije kažu da ako neće doći Plenković ni Škoro, da onda nema smisla ni da oni šalju Bernardića, ali da čekaju još konačne odluke drugih opcija.

“Mi smo službeno javili HRT-u da će Bernardić ići na njihovo sučeljavanje ako će doći Plenković. Nismo znali da se mogu poslati zamjene. Plenković se očito odbija sučeliti s predstavnicima drugih stranaka i time omalovažava gledatelje i javnu televiziju, a zazivao je sučeljavanje u pretkampanji”, poručuju iz Restart koalicije.

I u Mostu kažu da im je ovakav način sučeljavanja besmislen i da ne vide svrhu da šalju Petrova ako će drugi predstavnici stranaka poslati zamjene, ali će još odlučiti do 16.30 sati što će, piše Jutarnji list.

Komentari