MRSIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU ‘Sezona je uništena dok se HDZ bahati, a SDP statira’

Boris Kovacev / CROPIX

Demokrati i Hrvatski laburisti poručili su u četvrtak kako je Nacionalni stožer civilne zaštite potrošen i da više nitko ne upravlja krizom a strategija upravljanja kako ćemo se ponašati Andrej Plenković svodi na HDZ-ov korona-party neodgovornosti kako bi održao izbore..

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić upozorio je kako nam eksponencijalno raste broj zaraženih, epidemija COVID-19 u punom je zamahu, a strategija upravljanja kako ćemo se ponašati Andrej Plenković svodi na HDZ-ov korona-party neodgovornosti kako bi održao izbore.

“Građani obolijevaju, sezona je uništena dok se HDZ bahati, a SDP statira“, poručio je.

Smatra kako je nužno smijeniti HDZ-ove članove Nacionalnog stožera civilne zaštite te donijeti jasne upute kako suzbiti daljnje širenje epidemije, a ne da svaka županija uvodi svoje mjere što vodi u sve veći kaos.



Drži i da će ovakvo stanje dovesti do neposluha građanki i građana upozorivši kako upravo zbog neodgovornog Plenkovićeva upravljanja riskiramo talijanski scenarij.

Poručio je i kako je nužno uvesti masovna testiranja kako bi znali koje je pravo zdravstveno stanje nacije, posebno u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima.

“Treba znati koliki je faktor zaraznosti koronavirusa u Hrvatskoj”, rekao je Mrsić ponovno pozvavši predsjednika Republike Zorana Milanovića da proglasi izvanredno stanje u državi.

Predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac rekao je da je bitno osigurati zdravlje građana i kakvu-takvu gospodarsku aktivnost.

“Sada izbori nisu prioritet, bitno je zdravlje ljudi. Ovogodišnji parlamentarni izbori su nelegitimni jer nećemo imati slobodu izlaska na izbore, a Sabor neće biti legitiman zbog manje izlaznosti“ , naglasio je.

Komentari