Mrak-Taritaš: Negdje smo pogriješili

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednica Glasa Anka Mrak-Taritaš ocijenila je u nedjelju da trenutni rezultati parlamentarnih izbora, po kojima Restart koalicija ima 43 mandata, pokazuje da nešto nisu odradili kako treba.

“Sada se već pokazuje da su izlazne ankete bile potpuno u pravu, što pokazuje da nešto nismo odradili kako treba, da je Hrvatska otišla od centra prema desno i da nas, koji smo od centra prema lijevo, čeka ozbiljan posao”, rekla je Mrak-Taritaš, dodavši da ima gorak okus u ustima.

Upitana što to nisu dobro napravili, rekla je da im očito nedostaje neka nova snaga i ideja. Ipak, smatra, krivca ne treba tražiti u nekom drugom, nego u sebi samom.

Hrvatska je vjerovala premijeru Plenkoviću i njegovim riječima, očito postoji i bojazan od “dana poslije” vezan uz koronu, navodi Mrak-Taritaš, a građani zasigurno imaju osjećaj i da je to ova Vlada to pristojno odradila te da nekoj novoj ne bi vjerovali.



Sutra će proći kroz izborne rezultate i vidjeti što se treba raditi drugačije jer je očito da njihove poruke nisu došle do birača, dodaje.

Ne želi svu krivnju svaliti na Bernardića

Upitana zašto birači nisu vjerovali lideru Restart koalicije Davoru Bernardiću, kaže kako očito nisu bili dovoljno uvjerljivi, ali nije sklona da se cijela krivnja svali na Bernardića.

“To nije dobro. On je napravio ono što je smatrao da je najbolje. Ako je netko od nas mislio da neke stvari ne radimo dobro onda smo to trebali reći prije, a ne sad, pri tome mislim na kolege iz SDP-a”, poručila je Mrak-Taritaš.

Smatra da ovo nije trenutak u kojem Bernardić treba dati ostavku na poziciju predsjednika SDP-a jer to ne treba biti ishitrena odluka, već treba vidjeti koliko je povjerenje Predsjedništva stranke.

Vezano za osobnu odgovornost, smatra da je možda trebala više inzistirati na temi zagrebačkog potresa i obnove.

Komentari