MINISTRI NE TREBAJU U IZOLACIJU Epidemiolozi su procijenili da nema potrebe

Foto: FAH / POOL

Ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić neće ići u samoizolaciju nakon što se doznalo da su bili na susretu gospodarstvenika u Županji pored Lovačke kuće jer su epidemiolozi procijenili da nisu imali bliski kontakt sa zaraženim voditeljem Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma, HDZ-ovcem Damirom Dekanićem, koji je bio na tom druženju. 

Ministri su kratko u petak, 26. lipnja došli na susret gospodarstvenika u Županji, koji se održao na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uključujući i mjerenje temperature kod ulaza te dostupnost dezinficijensa. U trenutku boravka ministara, na okupljanju nije bilo petstotinjak ljudi, kako su neki mediji izvjestili, nego otprilike 150 – kažu u Vladi za Jutarnji list.

Dodaju kako s Dekanićem ministri nisu bili u bliskom kontaktu, no odmah po saznanju da je on pozitivan na koronavirus, ministri su, tvrde, kontaktirali epidemiologe s obzirom da je i Dekanić boravio u nekom trenutku 26. lipnja na spomenutom okupljanju.

“Epidemiolozi su procijenili da s obzirom da nije ostvaren nikakav bliski kontakt sa zaraženim, a usto je gospodin Dekanić na testiranju na prisutnost koronavirusa bio pozitivan u srijedu 1. srpnja (pa se mjera samoizolacije odnosi na bliske kontakte unazad 48 sati), a skup je bio 26. lipnja, nema nikakve obveze za testiranjem ili odlaskom u samoizolaciju ministara Marića, Aladrovića i Banožića”, poručuju iz Vlade.



Komentari