Komunikacijska stručnjakinja: Pet minuta slave ministra Beroša je prošlo, heroja Vilija više nema

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić komentirala je u N1 Studiju uživo liste za parlamentarne izbore i izglede pojedinih stranaka i političara.

Na početku osvrnula se na Krstičevićevo povlačenje iz politike

“Tijekom mandata imao je neuspješnu nabavu vojnih aviona, trenutak koji je odabrao za odlazak podsjeća me na ono kad sportaši odlaze na vrhuncu karijere, procijenio je da od politike više ne može puno dobiti”, smatra Mamić.

“On je u 10.izbornoj jedinici bio najsjajnija zvijezda HDZ-a, mogao je nešto učiniti tamo”, kaže.

Komentirala je izglede ministra zdravstva Vilija Beroša

“Pet minuta slave Vilija Beroša je već prošlo, da su izbori bili u jeku koronakrize, bio bi HDZ-ova zvijezda repatica. Ljudi u Hrvatskoj više ne strahuju toliko od zaraze koliko od budućnosti i nezivjesnoti. Eventualni drugi val virusa je prestao biti tema, vrijeme kada je HDZ mogao kapitalizirati na uspješnom radu Stožera je prošlo”, rekla je.



Dodaje kako je Plenković uspješno reagirao na Beroševu izjavu da je prihvatljivije da djeca budu u domu, nego udomljena od strane istospolne obitelji.

“Ne znamo je li to nespretna ili autentična Beroševa izjava jer ni o njemu mnogo ne znamo. Premijer je dobro ispravio što je Beroš rekao, i možda ta izjava nije toliki problem u 10. izbornoj jedinici i za konzervativniji dio biračkog tijela, no heroja Vilija više nema, on je samo jedan od nositelja na listi”, kaže.

Smatra da će najnapetije biti u II. izbornoj jedinici

“To su koalicije koje nitko nije očekivao, kada pogledate tko u zadnjih 15 minuta slaže koalicije jer su vidjeli da ne prelaze prag… To se odnosi i na Pametno i na Fokus te Stranku s imenom i prezimenom. Kako će se Marijana Puljak složiti s Ivicom Relkovićem koji je strateg Stranke s imenom i prezimenom. Želja za ulaskom u Sabor je nadvladala. Građanima se stvara nejasna situacija i politički pragmatizam postaje dominantan”, rekla je Mamić za N1.

Komentari