KOMITET PREUZEO KOMITETLIJA Evo što je kumovalo katastrofalnim izbornim rezultatima

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Nakon katastrofalnih rezultata na jučerašnjim parlamentarnim izborima sastalo se Predsjedništvo SDP-a. Na Predsjedništvu je ostavku ponudio šef Davor Bernardić, koji je još jučer kazao kako je spreman snositi odgovornost za loše rezultate, a jučer se, također, počelo naklapati o tome da bi ostavku moglo dati i cijelo Predsjedništvo stranke.

“Bernardić je svjestan da je to katastrofalan rezultat. No, bez obzira na to, bilo je onih koji su ga branili. Ti su zapravo branili sami sebe”, govori nam izvor iz vrha stranke o jučerašnjim događajima koji su duboko potresli socijaldemokrate.

“Ovaj rezultat pokazatelj da moramo početi ispočetka, nama treba kompletni restart. Uostalom, znali smo da to nije išlo niti na početku”, govori nam izvor pa objašnjava zašto je izborni rezultat ovako loš: “Najveći problem je što se Bernardiću nije vjerovalo. Zbog toga i puno naših birača ili uopće nije glasalo ili pak su dali glas sličnim opcijama.”

Što se tiče promjena u samom vrhu, naš sugovornik smatra kako bi posljedice ove katastrofe trebali snositi još neki ljudi, a ne samo Bernardić.



“Od onih koji su ga podržavali, sigurno nitko neće biti postojeći. Posljedice moraju snositi još neki članovi iz vrha stranke koji su ga gorljivo podržavali te bili uz njega sve ovo vrijeme”, zaključuje.

Nakon što je Davor Bernardić najavio kako se neće kandidarat na sljedećoj konvencijii vršitelj dužnosti je Zlatko Komadina, objavio je Bernardić u ponedjeljak, nakon sjednice Predsjedništva stranke kojeg mnogi dužnosnici i članovi SDP-a uz Rajka Ostojića drže najodgovornijim za ovakvo stanje u stranci.

Komentari