Komadina: Neprimjereno je da premijer poziva javna tijela da se obračunavaju s bilo kim

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina obratio se novinarima dok je sjednica Predsjedništva SDP-a u središnjici stranke na Iblerovom trgu bila još u tijeku.

Dvije glavne teme sjednice Predsjedništva SDP-a bile su koalicije i pravila za unutastranačke izbore koji im slijede, istaknuo je župan Zlatko Komadina.

“Koalicije su pri kraju. Ostalo je otvoreno pitanje IDS-a i Primorsko goranskog saveza (PGS-a). Koalicijskim partnerima će biti upućena ponuda. Ponudili smo im četiri visoka ulazna mjesta u 8. izbornoj jedinici”, rekao je dodajući kasnije da su prva tri mjesta IDS-ova, četvrto PGS-ovo.

Komentirajući drugu temu dnevnog reda sjednice istaknuo je: “Rade se pravila nadolazećih izbora u stranci. Sad radimo akte da uvodimo rodni paritet, ne samo na izbornim listama, nego i na stranačkim tijelima. To SDP radi prvi u Hrvatskoj.”



Smatra da je SDP složio fer ponudu, no svatko u pregovorima traži bolju poziciju. Napomenuo je da neće “dirati ništa što se tiče ustroja”, te da reforme idu iza lokalnih izbora.

“Pokazat ćemo da imamo jače liste od HDZ-a”, rekao je Komadina.

Komentirajući izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je pozvao DORH i policiju da istraže i nezakonitosti oko projekta Rijeka EPK, Komadina je rekao:

“Neprimjereno je da predsjednik Vlade poziva javna tijela i organe da se obračunavaju s bilo kim. Postoje legalni načini kako se podnosi prijava, a ne da se radi pritisak na tijela. Nitko ne smije raditi pritisak, a predsjednik Vlade je primjer, kao i predsjednik Sabora i predsjednik države.”

Komentari