KAOS U SDP-U Nezadovoljni kandidati odbijaju Bernardiću biti na listi

Darko Tomas / CROPIX

Na sjednici Glavnog odbora SPD-a zadnja točka na programu bile su izborne liste s kandidatima koje predsjednik stranke Davor Bernardić predložio za Sabor. Glavnom odboru prethodila je sjednica Predsjedništva na kojoj je Bernardić predložio svoje kandidacijske liste.

Kako se neslužbeno doznaje dva kandidata koje je predložio Davor Bernardić za liste odbila su kandidaturu. Riječ je o Ranku Ostojiću i Miši Krstičeviću. Nezadovoljni su mjestima i nisu jedini.

Neslužbeno se doznaje da će umjesto Domagoja Hajdukovića listu u 4. izbornoj jedinici predvoditi Sabina Glasovac. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, unatoč dosadašnjoj praksi, bit će tek na šestom mjestu u 1. izbornoj jedinici, a iza njega sedma Mirela Holy. Na 14. mjestu bit će Ivo Josipović.

Joško Klisović će umjesto I. izborne ići u III. i to kao deveti.



Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel bit će na 13. mjestu u 8. izbornoj jedinici, a ista sudbina čeka i Bernardićeve oponente poput Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića i Mihaela Zmajlovića, koji će preferencijalnim glasovima s 14. mjesta pokušati izboriti još jedan saborski mandat. Na zadnjom mjestu je i čelnik vukovarskog SDP-a Željko Sabo u 5. izbornoj jedinici. Listu u 5. jedinici nosi Fred Matić.

Predvodnik tzv. neretvanske skupine, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, završio je na devetom mjestu u 10. izbornoj jedinici, što se smatra mjestom s kojeg se ne ulazi u Sabor, ali je na sjednici odustao od izlaska na izbore.

Na sedmom mjestu u 9. izbornoj jedinici zahvalio je i Ranko Ostojić, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku u ovom mandatu, koji u idućem sazivu više neće biti zastupnik, piše N1.

 

 

SDP PREDSTAVIO PRIORITETE Bernardić: Na začelju smo Europske unije po percepciji korupcije, po stanju u pravosuđu…

Komentari