Jedan od osnivača platforme Možemo!: Koalicija s Radničkom frontom je bila pogreška

Katarina Peović Foto: Darko Tomas / CROPIX

Ivo Špigel, član Inicijativnog odbora platforme Možemo!, u raspravi na Facebooku jučer je iznio mišljenje kako je primanje Radničke fronte u koaliciju zelenih i lijevih stranaka koje zajedno izlaze na parlamentarne izbore bila pogreška. U diskusiji koja se razvila oko izjave bivše predsjedničke kandidatkinje RF-a, Katarine Peović, koja je rekla da treba nacionalizirati privatnu štednju najbogatijih građana, Špigel je bio vrlo jasan.

“To što smo RF uzeli u koaliciju je bila greška. To je sad jasno svima koji su u tom trenutku bili za. Grešku sad plaćamo ali ćemo svakako iz nje znati izvući i zaključke“, napisao je, nakon čega se ogradio od ideja Katarine Peović.

“Izjava, odnosno stav o oduzimanju štednje preko 100K Eura je jedino i isključivo stav KP i RF a ni na koji način stav lijevo-zelene koalicije, što smo jasno rekli odnosno demantirali“, tvrdi Špigel.



Podsjetimo, predsjednica Radničke fronte Katarina Peović prije dva tjedna otvorila je mogućnost oduzimanja privatne štednje onima koji na računu imaju više od 700.000 kuna. “Oko 51.000 bogataša u Hrvatskoj na bankovnim računima ima oko 75 milijardi kuna. Bilo bi potrebno u fondove za saniranje krize preraspodijeliti sva sredstva u bankama koja premašuju iznos koji garantira Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju bankarskog sustava, što iznosi oko 700.000 kuna”, predlaže kandidatkinja Radničke fronte..

Komentari