Ivan Ćelić: Osobe s invaliditetom zaslužuju jednaka prava. To ne smije biti samo predizborno obećanje

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini i Saboru Ivan Ćelić kao potpredsjednik Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Ivan Ćelić se maksimalno angažirao na unapređivanju prava osoba s invaliditetom.

Puno puta se ta stigmatizacija osoba s invaliditetom i nepoznavanje teme od strane mainstream političara dovodi do toga da je kvaliteta života osoba s invaliditetom ugrožena, a Ivan Ćelić kaže kako bi osobito istaknuo, mada se radi o kraju ovog mandata, da osobe koje imaju status njegovatelja naknada je povišena sa 2500 na 4000 kuna.

“Mislim da je to jedan od najvažnijih poteza ove vlade u području promicanja prava osoba s invaliditetom. Mi smo imali i situaciju da firme koje ne zapošljavaju dovoljan broj invalidnih osoba radije plate sredstva u državni proračun nego da ih zaposle. Moram reći da ova Vlada Republike Hrvatske itekako vodi računa o pravima i poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom”, rekao je Ćelić.

“Tu moram isto tako napomenuti pitanje besplatnog prijevoza trajektima za osobe s invaliditetom”, nastavio je.



Unatoč određenim protestima uz pomoć nevladinih organizacija kao što su „Brački pupoljci“ ova je vlada donijela uredbu koja je sa zakonskim izmjenama stupila na snagu i koja omogućava osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima besplatan trajektni prijevoz sa kopna na otoke i obratno.

“Osobe s invaliditetom zaslužuju jednaka prava po pitanju zapošljavanja i po pitanju obrazovanja. To ne smije biti samo predizborno obećanje.”

“Ja moram reći da premijer Plenković ima osobiti senzibilitet za te osobe. Isto tako vjerujem da će i novi saziv Sabora bez obzira na stranačku pripadnost raditi na poboljšanju uvjeta života osoba s invaliditetom”, zaključio je Ćelić za Totalno.hr.

Komentari