Huić o programu HDZ-a: ‘Sigurna Hrvatska’ je skraćenica za ‘Hrvatska sigurno juri u propast’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Davor Huić, čelni čovjek udruge Lipa, nova je akvizicija koalicije stranaka Pametno i Fokus. Bit će nositelj njihove izborne liste u VI. izbornoj jedinici.

U ponedjeljak je predstavljena skraćena verzija HDZ-ovog izbornog programa pod nazivom ‘Sigurna Hrvatska’, u kojoj se navodi deset prioriteta za sljedeći mandat, a program je komentirao i Huić.

IZBORNI PROGRAM HDZ-A Obećavaju prosječnu plaću od 7.600 kn, 100.000 novih radnih mjesta, smanjenje poreza…



“Sigurna Hrvatska” je skraćenica za “Hrvatska sigurno juri u propast” ako HDZ ostvari svoj predizborni program.

Doduše, za to je mala šansa, jer do sada nisu ostvarili niti jedan predizborni program, pa neće niti ovaj. Dakle, građani mogu mirno spavati.

Ipak, ako b ipak kojim slučajem i ostvarili ovo čime se prijete, ne bu dobro.

Ovo što vidim je samo više države, više subvencija (više novaca za pajjtose), više državne intervencije, više raznoraznih potpora, viš javne potrošnje – dakle poreza.

Ne znam samo otkuda im novac za platiti sve to. Dodaš i otkup Ine, to su desetine milijardi kuna. Ne vidim kako se ovo nešto sitno snizavanje poreza koje spominju uklapa u ovo masivno povećanje državne potrošnje. Nikako.

Vrh je ideja da država sama napravi booking agenciju. To je na razini neslavno propalog plana Narodnih novina da proizvode toaletni papir.

Ekipa nesposobnjkovića koja je uvodila elektroničko glasovanje u Sabor – prilično trivijalan zadatak – punih 15 godina i uspjela tek iz trećeg pokušaja radila bi stranicu za booking. Bilo bi smiješno da nije tragično.

Dobro da ne planiraju napraviti tražilicu ili platformu za društvene mreže, kako bi konuirirali Gooogleu i Facebooku, sama najava bi uzdrmala američka tržišta dionica.

Dakle program HDZ-a jednom rječju – više države, manje slobode!”

Komentari