‘HTIO SAM ZAGRLITI PETROVA’ Evo što je Raspudiću supruga rekla nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa

Facebook

„Nestrpljiv sam, htio sam izgrlliti BožuPetrova”, objasnio je Raspudić, dodavši da je „grljenje” trebalo biti tek simbolički, u skladu s epidemiološkim imperativima.

Ninu Raspudiću odmah nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa supruga Marija Selak Raspudić rekla je: „Budi dobar, stoj u mjestu!”

Reporterka ga je podsjetila da je u kampanji Raspudić govorio da će ići u stopu za Jandrokovićem, što rezultatski nije niti bilo za očekivati, iako je jedan mandat ipak uspjeh.

„On (Jandroković) je išao na čelu jedne ogromne stranke, koja ima jednu ogromnu infratsrukturu i klijentelu i veliki simbolički kapital. A ja sam ušao s Mostom koji je bio ispod praga u svim zagrebačkim izbornim jedinicama”, odgovorio je Raspudić.


Potom je objašnjavao zbog čega je sve zadovoljan:

„Zbog dvije stvari sam zadovoljan i osjećam se kao pobjednik. Prva, što sam se odlučio ući u igru, jer bih se grizao da sam ostao četiri godine sa strane i da nisam pokušao. Druga, što sam upoznao puno ljudi, prije svega tih mladih ljudi čije vrijeme tek dolazi. A treće to što se čini da će rezultat biti jako dobar.”

Na pitanje otvara li se sad ipak prostor za koaliciju s HDZ-om, nije direktno potvrdio niti opovrgnuo: „Ovako, ono što mi sigurno nećemo napraviti je iznevjeriti te mlade ljude koji žele jednu čišću Hrvatsku.”

„U mojoj izbornoj jedinici imamo 9,4 posto, dakle možda uzmemo i drugi mandat”, rekao je da rezultate još drži otvorenima i dodao kritiku na anketiranje javnog mnijenja tijekom kampanje: Za moju izbornu jedinicu davali su (Mostu) 4,8 posto.”

Danas ne mijenja mišljenje oko toga je li Most trebao ići u koaliciju s Domovinskim pokretom:

„Ja ne znam koliko bi ta koalicija osvojila. Mi se nismo našli u dogovorima oko koalicije. Škoro je poslije širio koaliciju, i vrijednosno i kadrovski, u nekim smjerovima kojima ja ne bih išao i dobro je da smo odvojene opcije.”

Na pitanje otvara li se sada možda prostor za koaliciju čak i s Restart koalicijom, prisjetio se da je Davor Bernardić Most okvalificirao kao „desnu, štoviše konzervativnu opciju”.

„Kao da je to nešto negativno, a konzervativno da je nešto još gore. Ali, pričekajmo, vidjet ćemo”, rekao je Raspudić.

„Mi nemamo ovih pirana koje nam grickaju vlast, uhljeba koji bi nas tjerali da dogovorimo (koaliciju) što prije, kao HDZ, SDP, pa djelomično i Škoro”, zaključio je Raspudić za N1.

Komentari