Hrvoje Bujas: HDZ-ovka me pitala jesam li želio Hrvatsku i onda me nazvala socijalistom

Foto: UGP

Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas opisao je danas situaciju s panela u Zadru na kojemu je bila i saborska zastupnica HDZ-a Grozdana Perić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Da li ste vi gospodine Bujas željeli ovu državu, da li ste vi željeli Hrvatsku?

Pitala me danas na panelu u Zadru, mrtva hladna, saborska zastupnica HDZ-a Grozdana Perić (za koju pretpostavljam da nitko od vas ili velika većina vas nema uopće pojma tko je, no uredno je primala zadnje 4 g. saborsku plaću, osigurala si mirovinu!)



Da, pitala me također da li volim Hrvatsku, i slične bljezgarije i gluparije, a samo zato sto sam jasno tražio od nje i od svih prisutnih političara (prof. Ante Rončević, sa sveučilišta Sjever, u ime DP-a, te Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, u ime Fokus/Pametno/STRIP) da hrabro krenu u nužne i cjelovite reforme u skladu s naša 4 postulata, te naglasio da trebamo smanjiti i digitalizirati Javnu upravu i lokalnu samoupravu, da nam svima, a ne samo poduzetnicima, nužno treba efikasno pravosudne, te da tražimo smanjivanje i ukidanje parafiskalnih nameta, poreza na dohodak, kao i oslobađanje plaćanja poreza na dobit pri reinvestiranju iste, a dodatno sam naglasio nužnost ukidanja tzv. poreza na potrošnju od 3%, kao i prihvaćanje u trošak poslovanja fakture u ugostiteljskim objektima u cijelosti, kao i plaćanja PDV po naplati i sl… sve već dobro poznate zahtjeve UGP-a”, napisao je.

“Dodala je da sam socijalist”

Opisao i što joj je odgovorio.

“Naravno, na njeno pitanje kako bih ja to smanjivao javnu upravu, zar bih otpuštao medicinske sestre, policajce… rekao sam joj da je dosta s patetikom, te da bih otpuštao birokrate kao sto je ona, a dignuo plaće svim policajcima, i da ne izvrće moje riječi, jer svi navedeni nisu onaj parazitski javni sektor o kojem pričam.

Naglasio sam da mi je dosta slušanja lažnih obećanja i šupljih priča, te da ili počnu pričati konkretne stvari i provoditi ih ili neke to prepuste nekome drugome!

Nakon što je opet vrla saborska zastupnica ponovila pitanje meni riječima ‘da li ste vi bili za stvaranje Hrvatske’ i nadodala da sam socijalist (doista ne znam odakle joj ta teza, do sada kada su me napadali su uglavnom govorili da sam neoliberalni kapitalist ?), rekao sam joj da nema monopol na hrvatstvo, a da to što se ja ne slažem s njenim stavom i da tražim manje države (manje birokracije i manje poreze) me ne deklarira kao protivnika, već dapače, kao pobornika onoga sto mi u UGP-u zovemo Hrvatska 2.0, moderna, transparentna, tolerantna i bogata država svih njenih građana, možda ne baš tim riječima, nije niti bitno, no da sam bio zatečen njenim niskim napadom… jesam)… te sam napustio panel! Prvi put u životu”, dodaje.

“Ne mogu više slušati ta sra**”

Kaže kako je otišao s panela jer više nije mogao “slušati ta sra**”.

“I moj odlazak je jasna poruka – ne mogu više slušati ta sra**… pozivam vas sve, kad vam je dosta slušanja trkeljanja od strane političara… otiđite!

Pitam se, sto slijedi?

Svi mi kojim mislimo drugačije od vladajućih i koji tražimo više rada, #Digitalizaciju, više pravde i manje poreze, da li smo protiv Hrvatske, da li slijedi nekakva odmazda, da li će nam se brojiti krvna zrnca (neka broje, i previse sam Hrvat i previše volim Hrvatsku ??)

Iskreno se nadam da je ona samo bila bez argumenata i izrekne to u afektu za što joj je sada krivo, jer takvi napadi ispod pojasa, ako nemaš što reći, su nedopustivi u modernoj i demokratskoj državi.

Iskreno se nadam da velika većina HDZ-ovih zastupnika, dužnosnika tako nešto u javnom prostoru sebi ne bi dozvolila, nadam se bar. Stoga ovaj držim više prevencijom i skretanjem pažnje na problem, kojeg iskreno nisam očekivao, držao sam da smo bar to kao društvo prevazišli”, zaključio je Bujas.

Komentari