HDZ-u pobjeda u sedam izbornih jedinica, Restartu u dvije

screenshot

HDZ je osvojio najviše mandata u sedam izbornih jedinica, dok je u I.izbornoj jedinici izjednačen sa Zeleno-lijevom koalicijom, Restart koalicija pobjedu je odnijela u dvije izborne jedinice, pokazuje izlazna anketa.

U I. izbornoj jedinici Zeleno-lijeva koalicija i HDZ dobile su četiri mandata, dok je Restart koalicija osvojila tri. Most, Domovinski pokret i koalicija Pametno, Fokus i Stranke s imenom i prezimenom (SSiP) osvojile su po jedan mandat.

U II. izbornoj jedinici HDZ je osvojio šest, a Restart koalicija pet mandata. Domovinski pokret osvojio je dva mandata, a Most jedan.

U III. izbornoj jedinici Restart koalicija osvojila je sedam mandata, HDZ pet, a Domovinski pokret i Zeleno-lijeva koalicija po jedan mandat.



U IV. izbornoj jedinici HDZ je osvojio osam mandata, dok su Restart i Domovinski pokret dobili po tri mandata.
Isto su odlučili i glasači u V. izbornoj jedinici, gdje je HDZ još jednom osvojio osam mandata, a Restart i Domovinski pokret po tri mandata.

U VI. izbornoj jedinici HDZ je osvojio šest mandata, a Restart četiri. Domovinski pokret dobio je dva, a Možemo i Most po jedan mandat.

U VII. izbornoj jedinici HDZ je osvojio šest mandata, Restart četiri, a Možemo, Domovinski pokret, koalicija Pametno, Fokus i SSiP te Most osvojili su po jedan mandat.

U VIII. izbornoj jedinici pobjedu je odnijela Restart koalicija osvojivši devet mandata, HDZ tri, a Možemo i Most po jedan mandat.

U IX. izbornoj jedinici HDZ je osvojio osam mandata, Restart koalicija tri, Domovinski pokret dva i Most jedan mandat.

U X. izbornoj jedinici HDZ je osvojio sedam mandata, Restart njih tri, a Most dva. Domovinski pokret i koalicija Pametno, Fokus i SSiP jedan mandat.

Izlaznu anketu provela je agencija Ipsos za sve televizije na uzorku 21.575 ispitanika, u svih 10 izbornih jedinica.

Komentari