HDZ PREDAO LISTE Plenković uvjeren u pobjedu: Škoro sigurno neće biti premijer. On pomaže SDP-u

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

HDZ je kompletirao kandidacijske liste s kojima izlazi na parlamentarne izbore, a u utorak u 15 sati predaje ih u Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Ranije smo objavili i ostala imena s kojima HDZ pod vodstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ide po novi mandat.

Sigurna Hrvatska – naziv je HDZ-ova izbornog programa raspisanog na na stotinjak stranica, a istaknuto je deset prioriteta.

Na trgu se kupilo oko 200 ljudi koji čekaju predaju lista.



“Liste su kvalitetna kombinacija najboljih ljudi, zastupljeni smo tako da ćemo sa svim problemima moći boriti. U izbore idemo po pobjedu. Idemo biti bolji od drugih, naš najveći saveznik su građani. Idemo s programom “Sigurna Hrvatska” u pobjedu. Smatramo da smo ispunili brojna izborna obećanja, da smo se nosili s velikim brojem kriza, posebno kad je riječ o Covidu-19″, rekao je Plenković i dodao da očekuje pobjedu kao i 2016.

Kazao je kako će sredstva EU koja će biti na raspolaganju sljedećih četiri godine pomoći u oporavku gospodarstvu.

O neispunjavanju ženskih kvota na listama, HDZ je kazao kako mu je žao zbog toga, ali da su članice njihove stranke na najvišim razinama.

“Dobili smo prijedloge sa županijskih razina, sastavljanje lista u ovako velikoj stranci nije jednostavna aktivnost. Ovaj put nismo uspjeli ispuniti kvotu, zbog toga nam je žao, ali kandidatkinje su pozicionirane i europskim institucijama i u Vladi i Hrvatskom saboru”, rekao je.

Osvrnuo se i na poruku HBK- o tome za koga treba glasati i rekao je kako se sustav vrijednosti HDZ-a između ostalog temelji i na demokršćanstvu.

“Drago mi je ako naši stavovi konvergiraju s njihovima”, rekao je.

O tvrdnji Miroslava Škore kako Plenković više neće biti premijer, rekao je kako je Škoro taj koji sigurno neće biti premijer.

Upitan hoće li Škoro biti u njegovoj vladi odgovorio je kako on jako dobro pomaže SDP-u.

Na pitanje zašto Milijana Brkića nema na listi, odgovorio je kako on nije bio niti predložen.

“Kada pobijedite morate biti uključivi, to je moj habitus”, rekao je.

Komentari