HDZ DANAS FINALIZIRA LISTE Hoće li na njima biti mjesta za Milijana Brkića?

HDZ

Iako je na unutarstranačkim izborima bio žestok oponent Andreja Plenkovića, Miro Kovač, doznaje se ipak će biti na listi HDZ-a. Plenković naime daje Kovaču mogućnost da se preferencijalnim glasovima, s posljednjeg, 14 mjesta na listi, izbori za ulazak u Sabor i to kako se doznaje u drugoj ili devetoj izbornoj jedinici.

Vojko Basic / CROPIX

Podsjetimo, u devetoj izbornoj jedinici Miro Kovač prije četiri godine osvojio je najviše preferencijalnih glasova. Osim Kovača, posljednja mjesta na listi dobili su i Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a i glavni državni i inspektor, u drugoj izbornoj jedinici, te Domagoj Ivan Milošević.

Iako izvori bliski Mikuliću tvrde kako je on sam Plenkoviću rekao da ne želi biti na listi, doznajemo kako to ipak nije tako. Njegovo mjesto je zatražila njegov ogranak, a vrhu HDZ-a to i nije baš drago. Na listi u petoj izbornoj jedinici trebao bi biti i Stevo Culej koji je na predsjedničkim izborima u prvom krugu podržao Miroslava Škoru, a ne HDZ-ovu kandidatkinju, a od ranije se zna da će u sedmoj izbornoj jedinici prolazno mjesto na listi dobiti i Davor Ivo Stier, koji je također bio Plenkovićev oponent na izborima u HDZ-u.

Danas se očekuje odluka 

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a sastaje se u ponedjeljak u 17 sati, a tada bi trebali sigurno znati tko će sve biti na listma.



Ono što se trenutno može vidjeti, šef HDZ-a pokazao je jednu širinu pri sastavljanju lista i za razliku od svojih prethodnika nije išao u osvetu. Međutim nije ni tajna da Plenkoviću trebaju i oni koji mogu privući desnije biračko tijelo.  No, ipak jednog imena, kako sad stvari stoje, na listama neće biti. Koliko god bio široke ruke i milostiv Andrej Plenković izgleda ne računa na Milijana Brkića.

Darko Tomas / CROPIX

Podsjetimo i SDP je ostao bez nekoliko teškaša na listama koji su nezadovoljni mjestima odustali od kandidature.

SDP U PROBLEMIMA Ostojić oštro o tajniku Vukasu: Nikad nije bio niti na jednim izborima, ali baš zato podržite ovog kandidata!

Komentari