Hasanbegović o incidentu u Kustošiji: To je par gnjusoba. Ne vidim elemente protusrpstva

facebook

Zlatko Hasanbegović s liste Domovinskog pokreta pričao je danas u studiju RTL-a o izborima, ali i o sramotnom transparentu.

“Narod će odlučiti. U krajnjoj liniji ne radi se o populističkoj dosjetci, već parafrazi prvog članka Ustava da vlast proizlazi iz naroda koji je predstavljen putem svojih autentičnih predstavnika u Hrvatskom saboru i tako će i biti”, objasnio je.

“Ovdje je stvar vrlo jasna, nismo ovdje zbog politikantstva, ova opcija nije prosvjedna, nije ni treća ni druga opcija. Ovdje je riječ o stožernoj, prvoj, nacionalnoj, političkoj opciji i ono što sam siguran, scenarij iz 2015. na 2016., kada smo mjesecima iščekivali hoće li biti ovo ili ono, dvopartitna, tripartitna ili bilo koja druga kombinacija se nakon ovih izbora neće ponoviti”, kazao je Hasanbegović, piše RTL.

“To znači da postoje samo tri scenarija: scenarij u kojem će Domovinski pokret biti okosnica buduće hrvatske vlade, scenarij B je da se izvanbračna zajednica HDZ-a i SDP-a konačno legalizira u obliku velike koalicije u kojoj Plenković može eventualno biti državni tajnik središnjeg ureda za šport, ali svakako ne predsjednik vlade, i treći scenarij su novi izbori”, dodao je.



“Ne bavimo se gatanjima”

“O bilo kakvim uvjetima, ne bavimo se gatanjima, već kao odgovorni ljudi čekamo rezultate izbora. O sastavu buduće hrvatske vlade odlučit će hrvatski sabor, ali je sigurno da koalicija oko Domovinskog pokreta neće biti dio bilo koje većine u kojoj će arbitrirati i kadrovirati, primjerice, gospoda Furio Radin i Milorad Pupovac, kojeg je Plenković označio najdugovječnijim hrvatskim političarom koji konzistentno zastupa interese srpske zajednice, što se donekle mogu složiti, ali na način da hrvatska politička elita igra ulogu korisnih idiota”, rekao je.

Zlatko Hasanbegović je objasnio i zašto novinarima danas na Markovom trgu nije bilo dozvoljeno postavljati pitanja, a komentirao je medije koji prozivaju Škoru.

“Mi smo u kampanji, ovo je bilo prigodno okupljanje oko predstavljanja i predaje lista i zapravo svaki dan svi uključeni na listama su dostupni medijima. To je naravno bilo da je demokratski aluzija, kao što mediji imaju pravo prozivati političare, političari imaju pravo ocjenjivati rad pojedinih medija. Dakle, ovdje nije bilo riječ o medijima kao takvima, već o nekoliko konkretnih medijskih paraobavještajnih punktova koji poslije njih mjesecima vode neku vrstu kvazispecijalnog rata, osobno protiv Škore i protiv platforme”, kazao je.

“Surađivat će se s onima koji će osvojiti mandate. Na prošlost se ne osvrćem, okrenut sam budućnosti”, kazao je o suradnji s Brunom Esih.

O transparentu

Dotakao se i situacije sa sramotnim transparentom u Kustošiji.

“Dakle, naravno da se dvojica-trojica starijih punoljetnika ne mogu sada drakonski kažnjavati. Ovdje nama trebaju neke vrste pedagoških mjera. Radi se o gnjusobama, ne vidim elemente protusrpstva. Vidio bih elemente pedofilije. Kućnim odgojem, ali i činjenicom da zapravo se stvari trebaju nazivati pravim imenom. Ne može nekoliko izoliranih, koji nisu primjer društvenog ozračja, stvarati se moralna panika. Koliko ja znam, takve gnjusobe su izolirani incidenti.

S druge strane imamo Pupovca koji je jasno rekao kao istražitelj i sudac da on zna tko su inspiratori tih događaja. Locirao ih je u političke krugove i neka kažu tko su, moglo bi se reći i da je on”, zaključio je Hasanbegović.

Komentari